Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Empaglifozin, aprobat pentru pacienţii cu BCR

de Dr. Mariana MINEA - aug. 4 2023
Empaglifozin, aprobat pentru pacienţii cu BCR

Comisia Europeană aprobă inhibitorul cotransportorului de sodiu-glucoză (iSGLT2) empaglifozin pentru tratamentul adulţilor cu boală cronică de rinichi (BCR).

Aprobarea pentru această nouă indicaţie se bazează pe rezultatele studiului EMPA-KIDNEY. Empaglifozin este primul iSGLT2 care demonstrează o reducere semnificativă statistic a numărului de spitalizări de toate cauzele la pacienţii cu BCR comparativ cu placebo.

Este cel de-al treilea iSGLT2 aprobat pentru boli renale, după canaglifozin (pentru nefropatie diabetică) și dapaglifozin (BCR). Inhibitorii de SGLT2 sunt utilizaţi pentru tratamentul diabetului zaharat și au primit deja aprobare pentru reducererea decesului de cauză cardiovasculară la pacienţii cu diabet zaharat, iar ulterior pentru tratamentul adulţilor cu insuficienţă cardiacă.


Notă autor:

Sursa:

https://www.medscape.com/viewarticle/994859?src=

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe