Newsflash

Viața Medicala - Ediția 18 (1164) din mai 2012


Congresul Societăţii Internaţionale de Farmacoterapie Cardiovasculară, organizat la Bucureşti

de Dr. Aurel F. MARIN - mai 10, 2012

În zilele de 4 şi 5 mai a.c., Societatea Internaţională de Farmacoterapie Cardiovasculară organizează, la Bucureşti, al XVII-lea Congres internaţional ISCP. Pentru mai multe detalii ne-am adresat dlui prof. dr. Gheorghe Andrei Dan, vicepreşedinte şi preşedinte ales al ISCP, preşedintele Congresului. Un interviu realizat de dr. Aurel F. Marin.

 

Virusologia oncologică la centenar

de Prof. dr. Radu IFTIMOVICI - mai 10, 2012

O sută de ani s-a scurs de când medicul american Peyton Rous publica lucrările despre sarcomul găinii, care azi îi poartă numele. O călătorie în timp, cu evocarea celor mai importante figuri de medici şi cercetători şi a descoperirilor şi studiilor acestora în domeniul virusologiei oncologice, ne propune dl prof. dr. Radu Iftimovici.

 

Proiectele unei facultăţi ambiţioase

de Dumitru ŞERBAN - mai 10, 2012

Recent, la Iaşi, s-a desfăşurat a XVI-a ediţie a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară. Detalii despre această manifestare de tradiţie dar şi despre priorităţile instituţiei pe care o conduce, ne sunt oferite de dna prof. dr. Norina Forna, în interviul realizat de dl Dumitru Şerban, corespondentul „Vieţii medicale“ la Iaşi.

 

ARGUMENTE ŞI CONTRAARGUMENTE

de Dr. Maria DRAGOTĂ - mai 10, 2012

A şasea ediţie a Congresului Mondial de Controverse în Neurologie – CONy, desfăşurat recent la Viena, a prilejuit, ca şi la ediţiile precedente, clarificarea unor teme provocatoare, în cadrul unor „confruntări“ între experţi internaţionali. Printre subiectele abordate s-au numărat cele de epidemiologie, genetică, diagnostic şi management clinic, complicaţii şi răspunsurile diferite la terapie. O sinteză realizată de dna dr. Maria Dragotă.

 

Biblioteca Naţională – incursiune către stările secrete ale României

de Iftimie NESFÂNTU - mai 10, 2012

Instituţie vitală pentru patrimoniu, Biblioteca Naţională a României „conservă, gestionează şi valorifică o parte importantă a tezaurului cultural naţional scris şi participă la construirea unei societăţi moderne, dinamice şi bine informate, prin integrarea resurselor documentare şi informaţionale, deschizând astfel o cale către cunoaştere, în general, şi către cunoaşterea culturii şi spiritualităţii româneşti, în special“. Este, pe drept cuvânt, sistemul nervos central al României, aflat, prin lege, „în slujba educaţiei şi a cercetării ştiinţifice, în scopul dezvoltării sociale, culturale şi economice a ţării“. Inaugurarea noului sediu a adăugat o pagină exemplară în istoria României moderne. Un reportaj realizat de Iftimie Nesfântu.

 

Curajul de a rescrie muzica

de Dr. Raluca BULEA - mai 10, 2012

Compozitorii şi interpreţii de muzică clasică devin adesea mândria ţării în care s-au născut. Faptul că Institutul Italian de Cultură a organizat la Bucureşti un concert de pian ar fi putut însă trece neobservat, dacă solistul în cauză n-ar avea o metodă de interpretare… neconvenţională. Amănunte, în articolul dnei dr. Raluca Bulea, la rubrica Institute culturale.

 

Ştiri pe scurt

- mai 10, 2012

Public vs. privat

de Dr. Al. TRIFAN - mai 10, 2012

Sensuri

de Constanţa MARINESCU - mai 10, 2012

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe