Newsflash

Prof. dr. Radu IFTIMOVICI


O nouă obsesie naţională: ADN-ul mitocondrial

de Prof. dr. Radu IFTIMOVICI - dec. 27, 2019

Mitocondriile sunt organite prezente în citoplasma celulelor animale, care joacă un rol important în metabolism: sunt microcentralele energetice ale celulei.

Centenarul mamografiei

de Prof. dr. Radu IFTIMOVICI - oct. 3, 2013

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la primul studiu asupra mamografiei. Metoda a permis nu doar depistarea cancerelor de sân în stadii incipiente, prin screening, ci şi modificarea balanţei dintre chirurgia radicală şi cea conservativă în tratarea acestei neoplazii. Relatarea celor mai importante momente din istoria metodei este semnată de prof. dr. Radu Iftimovici.

Apele freatice ale românismului

de Prof. dr. Radu IFTIMOVICI - mai 29, 2013

Lectura celor trei volume semnate de dr. Mihai Neagu Basarab, Conferinţe freiburgheze şi alte scrieri, care ne aduc în atenţie personalităţi mai puţin cunoscute sau chiar ignorate ale unor români trăitori pe alte meleaguri, îi prilejuieşte prof. dr. Radu Iftimovici, în cadrul rubricii Cartea confraţilor, o inedită pledoarie în favoarea tendinţei paşnice de păstrare şi dezvoltare a limbi şi culturii poporului nostru, cu alte cuvinte a românismului.

ARTA DE A DESCHIDE PORŢILE ÎNTRU POSTERITATE

de Prof. dr. Radu IFTIMOVICI - nov. 1, 2012

Ce înseamnă să ai fler? Ca dascăl, să descoperi vocaţia celor mai buni studenţi şi să-i îndrumi pe calea potrivită. Ca proaspăt absolvent de facultate, să-ţi alegi maeştrii care te-ar putea călăuzi. Cercetător – să inovezi, să cauţi drumuri nebătute, pe care să le explorezi şi să mai pui o piatră la edificiul cunoaşterii umane. „Succesul unei cariere ştiinţifice este adesea clarviziunea, arta de a alege drumul care ţi se potriveşte, condimentate, exact atât cât trebuie, cu ambiţie şi încredere în sine“, afirmă dl prof. dr. Radu Iftimovici, argumentând cu itinerariul profesional al lui George Emil Palade, în cadrul rubricii dedicate centenarului savantului laureat al Premiului Nobel.

Virusologia oncologică la centenar

de Prof. dr. Radu IFTIMOVICI - mai 10, 2012

O sută de ani s-a scurs de când medicul american Peyton Rous publica lucrările despre sarcomul găinii, care azi îi poartă numele. O călătorie în timp, cu evocarea celor mai importante figuri de medici şi cercetători şi a descoperirilor şi studiilor acestora în domeniul virusologiei oncologice, ne propune dl prof. dr. Radu Iftimovici.

 

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe