În această săptămână, History Channel difuzează documentare speciale despre războiului din Ucraina.
History Channel, lider în rândul televiziunilor factuale din România, difuzează joi, 3 martie, de la ora 22:00, două documentare care tratează cauzele războiului din Ucraina.
Primul dintre acestea, „Ucraina: Război în Donbas” (joi, ora 22:00), oferă o perspectivă unică asupra războiului din Ucraina, care a început în 2014. Filmat pe parcursul unui an în Donbas, în perioada 2019-2020, documentarul îl urmărește pe jurnalistul britanic Reece Lynch pe linia frontului, îmbrățișând pericolul pe măsură ce urmărește personajele și evenimentele care modelează cursul războiului aparent fără sfârșit, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.
Refugiat din Ucraina, tratat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi
Filmul începe în mijlocul războiului: bombardamente, lansatoare de grenade, lunetiști, o stare constantă de alertă în timp ce luptele continuă iar armistițiul se destramă.
Documentarul prezintă un spectacol de groază povestit de soldații care îl trăiesc, oferindu-ne o imagine de ansamblu asupra daunelor de lungă durată ale războiului și a ceea ce îi motivează pe soldați să lupte.
De la evenimente militare la scară mare la amenințări, pierderi, mândrie și înfrângere, „Ucraina: Război în Donbas” spune povestea remarcabilă a Donbasului, cu o prezență de durată pe teren, surprinzând călătoria dificilă a unei țări tinere către pace și independență.
„Pe măsură ce anii treceau și încetarea focului se succeda, am fost tot mai dezamăgit de lipsa informațiilor din regiune, în special cele destinate publicului occidental. Cu o creștere notabilă a dezinformării și lipsa de interes real din partea presei consacrate, am constatat că după luni de cercetare încă nu aveam o înțelegere realistă a situației actuale din Donbas, atât pentru soldați, cât și pentru civili”, motivează jurnalistul Reece Lynch.
History Channel va difuza, de asemenea, documentarul „Războaie Secrete Dezvăluite: Crimeea” joi, de la ora 22:40. Acest al doilea documentar pune accentul pe anexarea Crimeii în februarie 2014, cea mai mare și mai uluitoare anexare din Europa de după al Doilea Război Mondial, zguduind bazele păcii în regiune. Cum a instituit Rusia anexarea?
Documentarul face săpături în arhive și discută cu experți și jurnaliști, prezentând publicului cele mai controversate, mai ascunse și mai șocante evenimente militare din perioada recentă.
UE alocă încă 90 de milioane de euro pentru civilii afectați de războiul din Ucraina
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe