Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Conferință pe tema securității cibernetice în sistemul de sănătatate, la București

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 23 septembrie 2022, ora 11:59

Profesioniștii din IT și al securității din domeniul sănătății au constatat că în organizațiile din domeniul sănătății au loc zeci de atacuri cibernetice la nivelul a 12 luni.

Infractorii cibernetici au devenit foarte inventivi când vine vorba despre specularea vulnerabilităților sistemelor de sănătate publică.

Experții din cadrul companiei Smarttech 247 au observat o creștere de aproximativ 4.000% a atacurilor de tip phishing și spear numai în perioada februarie – decembrie 2020. Totodată, în creștere sunt și atacurile care vizează sistemele industriale și de IoT (Internet of Things), unde hackerii vizează sectoarele esențiale, precum companiile farmaceutice și medicale

Citiți și: Atacurile cibernetice în Sănătate duc la rate de mortalitate crescute 

Cybersecurity Helthcare Summit Bucharest 2022

Spitalele din țara noastră pot fi ținte-cheie pentru infractorii cibernetici care doresc să perturbe operațiunile, să fure informații cu caracter personal, date medicale și să compromită infrastructura de asistență medicală critică, se arată într-un comunicat de presă transmis de Smarttech 247, o companie de securitate cibernetică ce are birouri deschise inclusiv în România.

Experți de top vin la final de septembrie la București

În acest context, în 29 septembrie se vor reuni la București o serie de experți de top din domeniul medical și al securității cibernetice, în cadrul Conferinței „ Cybersecurity Healthcare Summitt – 2022”, organizată de Smarttech 247.

Experții, reprezentând atât sectorul privat, cât și pe cel public și instituțional, vor dezbate în jurul tendințelor și capcanelor / lipsurilor cheie ale securității cibernetice din sănătate, precum și despre diferite modalități de abordare a deficitului de competențe al industriei.

Printre participanții la conferința Cybersecurity Healthcare Summitt se numără:

- Excelența Sa Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România Dr. Michael Connolly, Group CIO Irish State Hospital Group,

- Raluca Săceanu, CEO Smarttech 247,

- Mihai Matei, Președinte ANIS,

- Lucian Făiniș, consilier al Ministrului Inovării, Cercetării și Digitalizării,

- Octavian Popa, manager al Direcţiei Generale Parteneriate Instituţionale din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) și mulți alții. 

Etichete: companii farmaceutice companii medicale atacuri cibernetice securitate cibernetica phishing Cybersecurity Healthcare Summitt Smarttech 247 hackeri

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.