Newsflash
Sănătate privată

Diagnosticarea și tratarea cancerului oral, la Enayati Medical City

de Florentina Ionescu - mar. 16 2022
Diagnosticarea și tratarea cancerului oral, la Enayati Medical City

Clinicile Dentare Dr. Leahu încep colaborarea cu Spitalul de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City, pentru abordarea completă a cancerului oral.

Este prima inițiativă privată locală pentru diagnosticarea, tratarea și controlul cancerului oral, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

cancer-oral-depistare

Clinicile Dentare Dr.Leahu, cea mai extinsă rețea de clinici stomatologice din România, anunță colaborarea cu Spitalul de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City (EMC) pentru abordarea integrată a pacienților care prezintă patologie tumorală orală, de la diagnosticare la tratare și tratamentele postoperatorii.

Clinicile Dr. Leahu din cele 12 orașe au capacitatea de a diagnostica prezența cancerului orofaringian, prezența fracturilor, patologia glandelor salivare, patologia articulației temporo-mandibulare, prezența anomaliilor dento-maxilare severe, prin consultul de rutină sau prin screening dedicat cu aparate de ultimă generație.

Astfel, în cadrul Enayati Medical City, pacienții primesc tratamentul adecvat pentru problema lor, printr-un serviciu integrat – consult clinic de specialitate, intervenție chirurgicală, schemă de tratament și servicii de chimioterapie și radioterapie.

Aceasta este prima inițiativă privată prin care echipe mixte de medici cu specialități diferite din cadrul rețelei Dr. Leahu și Spitalului de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City colaborează pentru a le oferi pacienților cu această afecțiune o soluție completă și rapidă de acțiune, arată sursa citată.

O problemă la nivel global

Cancerul oral se află în topul afecțiunilor oncologice care fac victime la nivel global. Acesta poate fi identificat pe suprafața, pe marginile sau pe partea dorsală a limbii, pe interiorul obrajilor, pe bolta palatină, pe buza superioară, precum și pe gingii sau la nivelul oaselor maxilarelor. Simptomele nu sunt vizibile în fazele incipiente, iar extinderea acestuia este asociată rar cu durerile acute.

Printre semnele care pot prevesti cancerul oral se află: inflamații care nu se vindecă, respirație neplăcută, căderea nejustificată a dinților, umflături sau inflamații ale buzelor, senzații de durere la înghițire, sângerări sau amorțeli ale gurii, scădere bruscă în greutate etc.

Incidența acestei afecțiuni este cu preponderență la persoanele peste 45 de ani, iar cauzele sunt în egală măsură stilul de viață dezechilibrat și moștenirea genetică.

Pe lângă predispoziții și deficiențe înnăscute, sunt de menționat următorii factori majori de risc:

  • fumatul, care este foarte nociv pentru țesuturile din cavitatea bucală, laringe, gât, esofag, limbă, buze;
  • consumul excesiv de alcool, care are efect direct asupra dezvoltării celulelor canceroase din țesuturile din cavitatea bucală;
  • expunerea exagerată la razele ultraviolete, care atacă în special buzele și pielea feței;
  • virusul uman Papiloma, care afectează atât cavitatea bucală, cât și gâtul;
  • dieta dezechilibrată;
  • rănile persistente la nivelul mucoasei bucale, cauzate de dantura deteriorată sau de lucrări dentare defectuoase etc.

Îmbunătățirea stilului de viață personal pe aceste direcții de risc, alături de controlul anual, sunt modalități recomandate de prevenție.

Detectarea timpurie crește rata de supraviețuire cu 80%, iar metodele de depistare sunt: examinarea cu ajutorul aparatelor de ultimă generație, de tipul Velscope, prin care medicul stomatolog scanează în detaliu zonele care ar putea integra celule pre-canceroase sau canceroase și care nu sunt vizibile cu ochiul liber, analizând orice posibilă tumoare, anomalie, infecție, rană.

„Cel mai adesea, semnele care indică nereguli la nivelul cavității bucale sau, mai grav, prezența cancerului oral, sunt depistate de către medicul stomatolog, el având experiența și vizibilitatea în zona maxilo-facială și, de asemenea, fiind cel care urmărește evoluția stării de sănătate orală în timp, stând alături de un pacient de la primul dinte până la sfârșitul vieții.”, declară dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Realitatea arată că prevenția pe orice zonă medicală este deficitară, iar depistarea precoce a acestei afecțiuni este, de cele mai multe ori, întâmplătoare, în cadrul unei vizite de rutină, afirmă fondatorul:

„Îmi doresc ca pacienții să știe că există teste de screening care detectează maladia în doar 2-3 minute și care pot fi efectuate în clinica stomatologică, non-invaziv și fără durere, depistarea anomaliilor în stadii incipiente garantând viața. Dacă până acum rolul nostru era de detecție și recomandare, prin această primă inițiativă medicală privată de parteneriere, contribuția noastră în problematica severă a cancerului oral se extinde cu o soluție 360 de grade pentru pacientul afectat. Abordarea integrată a pacientului, pentru binele acestuia, este modul în care vedem noi și partenerii noștri viitorul medicinei.”.

Colaborare interdisciplinară

„Nimic nu mă bucură mai mult decât atunci când văd că medicii își unesc forțele pentru binele pacientului. În Enayati Medical City, credem în colaborarea interdisciplinară, deoarece, pentru a obține un act medical calitativ, cooperarea și comunicarea dintre medici este obligatorie. Felicitări echipelor Monza și Dr.Leahu pentru inițiativă, prima de acest gen în sectorul privat de servicii medicale.”, a adăugat dr. Wargha Enayati (foto), fondatorul Enayati Medical City.

wargha enayati

Cancerul este prima sau a doua cauză de deces prematur în 134 țări, conducând la moartea a circa 10 milioane de persoane în 2020, potrivit OMS – International Agency for Research on Cancer. În România, în 2020, au fost înregistrate aproximativ 99.000 de cazuri noi de cancer și 55.000 de decese (sursa: GLOBOCAN 2020).

Conform studiului „Povara cancerului în România și impactul său asupra economiei”, fiecare generație anuală de nou-diagnosticați costă economia și familiile 3% din PIB-ul României, unul din doi pacienți cu cancer din România fiind la vârstă activă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe