Newsflash
Știri

DAHNA se extinde cu noi funcționalități de prevenție a bolilor cardiovasculare

de Florentina Ionescu - sept. 19 2022
DAHNA se extinde cu noi funcționalități de prevenție a bolilor cardiovasculare

Aplicația de sănătate DAHNA se extinde cu noi funcționalități de prevenție a bolilor cardiovasculare cauzate de alimentație nesănătoasă.

Aplicația românească DAHNA - Diet According to the Healthy Nutritional Approach, destinată celor care vor să prevină apariția bolilor cardiovasculare printr-un stil de viață sănătos, lansează noi funcționalități, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Dahna 1

Dezvoltarea ultimei funcționalități a fost susținută de Genesis Property, ca parte a misiunii strategice pentru protejarea sănătății oamenilor. Astfel, DAHNA evaluează profilul fiecărui utilizator și estimează riscurile de dezvoltare de boli cardiovasculare, precum infarct sau accident cerebral vascular, oferind soluția unei diete personalizate pentru sănătatea cardiometabolică.

Dieta nesănătoasă, răspunzătoare de multe boli cardiovasculare

În România, un om moare la fiecare 4 minute din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), o statistică de trei ori mai mare decât media din Uniunea Europeană.

Dieta nesănătoasă este răspunzătoare de aproape jumătate din bolile cardiovasculare, iar aplicația mobilă DAHNA urmărește să reducă riscurile acestor boli printr-o dietă cardiometabolică personalizată. Astfel, aplicația configurează, în mai puțin de 5 minute, meniuri conform profilului metabolic al utilizatorului, și oferă rețete pentru prepararea lor, alături de lista de cumpărături cu toate ingredientele și cantitățile necesare.

DAHNA are la bază expertiza cardiologilor și nutriționiștilor și a atras deja o comunitate de peste 22.000 de utilizatori ai platformelor Android și iOS.

„În contextul în care foarte mulți români suferă de boli cardiovasculare din cauza dietelor nesănătoase, DAHNA are misiunea să contribuie la limitarea incidenței și să susțină oamenii să adopte un stil de viață sănătos. DAHNA funcționează ca un asistent personal care are grijă de sănătatea oamenilor, oferindu-le o soluție simplă, accesibilă direct pe telefonul mobil, pentru o dietă special concepută pentru sănătatea inimii. Astfel, credem că putem salva 100.000 de vieți și putem schimba în bine 1 milion de vieți prin reducerea numărului de boli și decese cauzate de dieta nesănătoasă”, a spus Daniela Tatu-Chițoiu (foto), care a fondat DAHNA în urmă cu trei ani, împreună cu soțul ei, medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu, care are o experiență de peste 35 de ani în terapie intensivă.

Daniela Tatu-Chitoiu, Dahna
 Daniela Tatu-Chițoiu a fondat DAHNA în urmă cu trei ani, împreună cu soțul ei, medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu

Crearea unui profil cardiometabolic

În cadrul aplicației, utilizatorii introduc datele personale pentru a crea un profil cardiometabolic și a afla riscurile pentru sănătatea inimii. Apoi sunt atribuite personalizat, în funcție de gradul de risc, planuri alimentare zilnice.

Odată cu respectarea planurilor alimentare și o reevaluare periodică la 6 luni a profilului, aplicația urmărește progresul gradului de risc de a face o boala cardiovasculară în următorii 10 ani, dar și progresul parametrilor care stau la baza calculării acestui risc, cum ar fi tensiunea arterială, colesterol total sau LDL-colesterol.

„Preocuparea pentru starea de bine a angajaților se vede în toate acțiunile și planurile Genesis Property. Strategia de dezvoltare a companiei are în centru oamenii, cu misiunea de a crea spații sănătoase în care să-și petreacă timpul și de a le oferi destinații și experiențe pentru bunăstarea lor, dar și pentru un echilibru sustenabil între viața profesională și cea personală. Susținerea DAHNA este o extensie a acestei strategii, cu obiectivul de a ajuta oamenii să aibă un stil de viață sănătos pe termen lung”, a declarat Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property. 

Dahna 2

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe