Newsflash
Știri

Curs de neurochirurgie pentru studenți și rezidenți, lansat la SCJU Bihor - Oradea

de L. Budin - oct. 9 2023
Curs de neurochirurgie pentru studenți și rezidenți, lansat la SCJU Bihor - Oradea

Cursul de specialitate este semnat de prof. univ. habil. dr. Aurel George Mohan şi acad. prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Bihor – Oradea s-a lansat unui nou curs de specialitate, semnat de prof. univ. habil. dr. Aurel George Mohan şi acad. prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea. Evenimentul a avut loc în prezenţa creatorului şcolii de neurochirurgie orădeană, Dumitru Mohan, și a marcat și 40 de ani de la crearea secției de neurochirurgie a SCJU Bihor.

Lansarea cărţii „Curs de neurochirurgie pentru studenţi şi rezidenţi” a avut loc în amfiteatrul unităţii medicale, avându-i drept invitaţi de onoare pe acad. prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea şi pe preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie, conf. univ. habil. dr. Horia Pleş. Alături de aceştia au mai vorbit managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, decanul Facultăţii de Medicină, chirurgul Adrian Maghiar, prodecanul Florian Bodog şi şeful Clinicii de neurochirurgie, dr. Alin Blaga.

Colaborarea cu domnul profesor Ciurea este tot timpul un prilej de a învăţa, de a fi mai organizat, mai disciplinat şi de a fi la zi cu tot ce înseamnă neurochirurgie în lume. Am lucrat la această carte timp de un an şi ne bucurăm să o putem oferi specialiștilor”, a declarat, pentru Agerpres, prof. univ. habil. dr. Aurel George Mohan.

Este o carte foarte utilă, foarte necesară pentru studenţi şi rezidenţi, a subliniat dr. Dumitru Mohan. 

Este extraordinar de bine structurată, de documentată, cu iconografie bogată. Era lipsă de aşa ceva, după cursul pe care l-am scos noi trei, în 2014, adică eu, băiatul meu, Aurel, şi dr. Ciurea. Această ediţie este o lucrare de cel mai înalt nivel ştiinţific, în care se vede mâna profesorului Ciurea”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Dumitru Mohan, cel care a creat în urmă cu patru decenii secţia de neurochirurgie de la Spitalul Judeţean.

Acad. dr. Vlad Ciurea a prezentat, succint, istoricul neurochirurgiei româneşti şi a celei orădene. Prodecanul Facultăţii de medicină din Oradea, Florian Bodog, a afirmat că nu este deloc întâmplătoare prezenţa la Oradea a doi neurochirurgi de talie mondială, Vlad Ciurea şi Horia Pleş, ceea ce denotă respectul şi o dovadă de iubire faţă de profesorul Mohan senior, la fel şi faţă de Mohan junior, cel ce continuă tradiţia medicală. 


Notă autor:

Sursă foto: fmf.uoradea.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe