Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

SE CAUTĂ SOLUŢII

Viața Medicală
Dr. M. D. vineri, 21 ianuarie 2011

   …La două probleme majore de sănătate: infecţia HIV/SIDA şi rezistenţa bacteriană la antibiotice. Teme de studiu şi reflecţie, abordate în nr. 3/2010 al revistei INFECŢIO.RO. La rubrica Studii clinice, Mariana Mărdărescu şi colectiv situează Infecţia HIV pediatrică şi prevenirea transmiterii materno-fetale în România între ideal–posibil–real. Autorii au urmărit clinic şi biologic, până la împlinirea vârstei de 18 luni, evoluţia a 310 copii expuşi perinatal infecţiei HIV, în perioada 2000–2010, în funcţie de anumiţi factori de risc. (...)

   …La două probleme majore de sănătate: infecţia HIV/SIDA şi rezistenţa bacteriană la antibiotice. Teme de studiu şi reflecţie, abordate în nr. 3/2010 al revistei INFECŢIO.RO. La rubrica Studii clinice, Mariana Mărdărescu şi colectiv situează Infecţia HIV pediatrică şi prevenirea transmiterii materno-fetale în România între ideal–posibil–real. Autorii au urmărit clinic şi biologic, până la împlinirea vârstei de 18 luni, evoluţia a 310 copii expuşi perinatal infecţiei HIV, în perioada 2000–2010, în funcţie de anumiţi factori de risc. La sfârşitul perioadei de supraveghere, 19% din copii au fost pozitivi (comparativ cu 45%, în 2005). Cauzele sunt, pe de o parte, depistarea tardivă a infecţiei HIV la mamă, lipsa terapiei ARV/ profilaxiei, naşterea pe cale naturală, iar pe de altă parte, alăptarea copilului şi lipsa profilaxiei. Concluzia – reducerea transmiterii materno-fetale a infecţiei HIV este un proces complex care implică eforturile conjugate ale mai multor factori. Aceasta nu se poate realiza decât prin conlucrarea specialităţilor, în echipă multidisciplinară. Rezultatele unui studiu de supraveghere a rezistenţei la antibiotice în câteva spitale de Boli infecţioase – studiul MAR-T sunt prezentate de Gabriel Adrian Popescu şi colab. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.