Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Rotonda sincerității

Viața Medicală
Dr. Al. TRIFAN vineri, 9 octombrie 2015

Doina Cherecheș publică primele poezii în săptămânalul „Drum“ în anul 2000 și prima lucrare în proză la revista „Sud“ doi ani mai târziu. Ultimul său demers poetic este strâns în placheta de versuri Sfârșit de vară publicată anul precedent. Construite în forme diferite, vers alb, vers cu rimă, cu sau fără strofe, eșafodate spațial sau cu forme nivelate, poemele dau impresia unei ușurințe cursive. Tematica abordată este cea uzuală: iubirea, natura, problematica meditativă. Mesajul se bucură de o claritate atractivă, nu departe de armonia eufemică. Stilul este direct, poeta nefiind tentată să încarce discursul poetic cu prea multe metafore. Desigur, ca poezie feminină, plătește tributul cuvenit sentimentalismului. Rimele sunt în cea mai mare parte reușite pentru că sunt alese firesc și neforțat, facilitând accesul la fondul emoțional.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC