Newsflash
Cultură

Promoția „Ion Cantacuzino“

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - oct. 16 2015
Promoția „Ion Cantacuzino“

Noii studenți trebuie să continue munca marilor oameni de știință care s-au format la UMF „Carol Davila“ București și au contribuit la dezvoltarea științelor medicale pe plan mondial, afirma acad. Ioanel Sinescu, rectorul acestei instituții de învățământ superior medical, la ceremonia de deschidere a noului an universitar. El a reamintit contribuția însemnată a unor nume precum C. I. Parhon, Ion Cantacuzino, Thoma Ionescu, Ion Juvara sau George Emil Palade la renumele facultății care în prezent formează aproximativ 700 de medici pe an, 250 de medici stomatologi, 240 de farmaciști și 150 de asistente medicale. Numele purtat de promoția 2015–2016 va fi al marelui microbiolog Ion Cantacuzino. La ceremonia de deschidere, care s-a desfășurat la 1 octombrie, în amfiteatrul „Emil Palade“ al Facultății de Medicină, a participat și Nicolae Bănicioiu, ministrul sănătății. Anul acesta, UMF „Carol Davila“ a primit 1.420 de noi studenți. Rectorul universității și-a încheiat discursul inaugural subliniind că profesia de medic este una liberală, ceea ce înseamnă că medicii nu pot fi încadrați în categoria funcționarilor publici. În replică, ministrul Bănicioiu a arătat că există deja OUG nr. 2/2014 pentru modificarea și completarea legii sănătății, care prevede acest lucru. Ordonanța a fost aprobată de Parlament și este în vigoare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe