Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Cultură

Povești despre orașe și natură

Viața Medicală
Silvia SUCIU vineri, 12 octombrie 2018
Recent deschisă la Galeria M2, din Clinica Medicală 2 din Cluj-Napoca, expoziția Dejunul pe iarbă a artistei Mirela Ungureanu aduce un suflu proaspăt și tineresc. Lucrările pornesc de la un joc pe care Mirela Ungureanu l-a inițiat plecând de la celebra lucrare cu același nume a lui Édouard Manet. Artista face apel la teme și curente din istoria artei pentru a construi un univers personal, încărcat de senzualitate și emoție.
Privitorul este invitat să ghicească intenția artistului în aceste opere în care se vorbește despre prietenia dintre oameni, natură și orașe. Despre povești ale orașelor, altele decât cele cu care ne invadează toate mediile prezentului. Expoziția „povestește” despre natura din jur, care poate renaște odată cu noi. Sunt evidențiate clădiri construite și populate de ființe vii, oameni cu propriile povești ce au dăinuit peste secole, la fel ca arta în toate ipostazele ei. Gama cromatică este una pozitivă. Reprezentările sunt ușor umoristice, în ele regăsindu-se povestea altor timpuri transpusă în vremea noastră. Personajele sunt reale, protagoniștii fiind oamenii dragi artistei, cei cu care are o relație de prietenie strânsă. Prezentate din unghiul personal, locurile alese sunt cele unde au călătorit împreună și unde au regăsit urmele vechilor legende locale pe care Mirela Ungureanu le-a transpus în ipostaze din istoria artei. Expoziția este realizată în colaborare cu Art House Gallery din Cluj-Napoca.
Mirela Ungureanu este absolventă a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca (2011) și a Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Teologie Ortodoxă (2008). În prezent, este doctorandă a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din anul 2009, ea a realizat mai multe expoziții personale și a participat la numeroase expoziții de grup în România și Ungaria. În 2013 a primit premiul al treilea la „Trienala de Acuarelă” din Slovenia.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC