Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

NOUTĂŢI PROFILACTICE ŞI TERAPEUTICE

Viața Medicală
Dr. Valeriu MIHĂILĂ vineri, 25 septembrie 2009

În prima apariţie din acest an, revista Societăţii Academice de Medicină a Familiei, PRACTICA MEDICALĂ, se remarcă în mod deosebit, mai întâi, „Editorialul“ prof. asoc. dr. Adrian Restian, Rezerva de creier, având drept obiect modificările structurale cerebrale din demenţe şi îndeosebi din boala Alzheimer (BA) (...)

.. şi constatările relativ recente că „o activitate intelectuală, o activitate socială şi chiar o activitate fizică susţinută pot contribui la prevenirea bolii“, în acest sens fiind citate rezultatele convingătoare ale unor studii de anvergură, printre care unele care au demonstrat că „procesul de învăţare stimulează neurogeneza“ ori că „solicitarea informaţională influenţează metabolismul neuronal, duce la apariţia de noi dendrite şi chiar de sinapse noi“, astfel încât „în prevenirea şi tratamentul BA trebuie să avem în vedere nu numai tratamentul farmacologic, ci şi tratamentul nefarmacologic“, obiectivul fiind acela de „a menţine creierul în actualitate, în stare de funcţiune, pentru că dacă nu îl folosim, îl pierdem“. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC