Newsflash
Cultură

Muzică de sertar: byron lansează EP-ul „Long Story Short”

de Horia Ghibuțiu - nov. 13 2020
Muzică de sertar: byron lansează EP-ul „Long Story Short”

Una dintre cele mai apreciate trupe autohtone, byron, lansează la jumătatea acestei luni un EP special – „Long Story Short”.

byron long story shortEste muzică de sertar, muzică de colecţie, cele patru piese în limba engleză fiind, totodată, borne care au marcat în ultimul deceniu universul sonor atât de special al acestei trupe românești. Materialul „Long Story Short” vine la un an după ce byron a lansat al șaptelea album de studio, „Nouă”.

Primul album de până acum compus direct în limba română a fost, în opinia mea, cel mai bun album de rock alternativ al anului 2019, o lucrare dulce-amăruie care te unge pe suflet, o succesiune de piese care te captivează de la prima la ultima piesă, fără suișuri ori coborâșuri. La sfârșitul lunii trecute, byron a extras pe single piesa „Apă și cer”, într-o variantă live interpretată la concertul de lansare „Nouă” de la Arenele Romane din București (noiembrie 2019).

Dacă „Nouă” e cea mai recentă expresie a discografiei byron, „Long Story Short” e o incursiune în spiritul trupei de-a lungul timpului, așa cum transpare din patru piese inedite. Vă invit să daţi curs invitaţiei lui Dan Byron, care mi-a scris - nu doar mie, ci tuturor celor care se consideră membri ai marii familii byron - la începutul acestei luni.

Înainte de a fi solistul și sufletul trupei byron, Dan Byron e tipul pe care-l simpatizezi din prima. Pentru că e cultivat, șarmant și deschis. Are umor și conversaţie. Scrie la fel de bine precum cântă și cântă al naibii de bine. Motive pentru care sunt fan byron, dar și fan Dan (pe numele său real Daniel Radu).

„Sunt chiar eu, Dan Byron, și ţi-am scris ca să te anunţ că pe 17 noiembrie lansez «Long Story Short», un EP cu patru cântece 100% home-made. Cele patru cântece din tracklist au fost scrise pentru diverse proiecte în ultimii zece ani, dar până acum au fost îngropate în sertarul cu «poate, nu știu, vedem».

Subiectele lor (relaţia de love-hate cu locul de baștină, rasism, impermanenţă, încălzire globală) nu numai că nu au expirat, ba chiar mi se pare că acum sunt mai relevante ca atunci când le-am compus. Am profitat de perioada asta ciudată, petrecută în majoritate acasă, și de tehnologia existentă în 2020 pentru a le înregistra.

Niciun studio de pe lumea asta nu îţi poate reda sentimentul de intimitate pe care îl ai atunci când înregistrezi în propriul dormitor, dar pentru concertul de lansare promit că mă voi muta în sufragerie. Așa că te aștept pe 21 noiembrie, de la 20:30, live pe Facebook (cum ar veni la mine în vizită), la un alt pahar de ceva bun, o cântare și o bârfă. Nu îţi fac turul casei, că e cam balamuc, dar înţelegi tu”.


Pe aceeași temă:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe