Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

INFERTILITATE, MANGAN ŞI INFECŢII NOSOCOMIALE

Viața Medicală
Dr. Sorina VASILE vineri, 12 august 2011

   Primul număr (69) din 2011 al revistei PHYSIOLOGYOfficial Journal of the Romanian Society of Physiological Sciences abordează teme de interes precum infecţiile nosocomiale, cauzele infertilităţii la femei şi impactul manganului la nivelul SNC. (...)

   Primul număr (69) din 2011 al revistei PHYSIOLOGYOfficial Journal of the Romanian Society of Physiological Sciences abordează teme de interes precum infecţiile nosocomiale, cauzele infertilităţii la femei şi impactul manganului la nivelul SNC.
   Implicarea mecanismelor autoimune în insuficienţa ovariană prematură a constituit un obiect de studiu pentru numeroşi investigatori. Manole Cojocaru, Inimioara-Mihaela Cojocaru şi colaboratorii prezintă o lucrare care studiază prevalenţa anticorpilor antiovar la femei cu avorturi spontane repetate. Cercetătorii au analizat serul recoltat de la 107 femei cu avorturi spontane repetate comparativ cu cel recoltat de la lotul martor format din 100 de femei însărcinate şi 68 de femei neînsărcinate cu vârste asemănătoare. Determinaţi prin imunofluorescenţă indirectă, anticorpii antiovar prezintă un pattern caracteristic pe preparatul colorat fluorescent. Prevalenţa anticorpilor antiovar la femeile cu avorturi spontane repetate a fost 46/107 (43%), faţă de 4/100 (4%) la femeile însărcinate şi de 1/68 la cele neînsărcinate din lotul martor. Anticorpii antiovar ar putea să joace un rol important şi ar putea fi o cauză de avorturi spontane repetate. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC