Recenta lucrare MEDICAMENTE ÎN CARDIOLOGIE, realizată de conf. dr. Ioan Bostaca, de la UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi, în colaborare cu dr. Eduard Dabija şi dr. Mihaela Loghin, şi tipărită în bune condiţii grafice de Editura Stef din Iaşi, reprezintă o foarte utilă carte pentru toţi cei care utilizează arsenalul farmacoterapeutic actual în terapia bolilor cardiovasculare. Ea apare la zece ani după ce conf. dr. Ioan Bostaca a editat Dicţionarul de medicamente în cardiologie şi reflectă progresul în medicaţia cardiologică survenit în ultimul deceniu. (...)"> Farmacoterapia actuală în Cardiologie - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

Farmacoterapia actuală în Cardiologie

de Prof. dr. Mihai NECHIFOR - ian. 7 2011
Farmacoterapia actuală în Cardiologie

   Recenta lucrare MEDICAMENTE ÎN CARDIOLOGIE, realizată de conf. dr. Ioan Bostaca, de la UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi, în colaborare cu dr. Eduard Dabija şi dr. Mihaela Loghin, şi tipărită în bune condiţii grafice de Editura Stef din Iaşi, reprezintă o foarte utilă carte pentru toţi cei care utilizează arsenalul farmacoterapeutic actual în terapia bolilor cardiovasculare. Ea apare la zece ani după ce conf. dr. Ioan Bostaca a editat Dicţionarul de medicamente în cardiologie şi reflectă progresul în medicaţia cardiologică survenit în ultimul deceniu. (...)

   Recenta lucrare MEDICAMENTE ÎN CARDIOLOGIE, realizată de conf. dr. Ioan Bostaca, de la UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi, în colaborare cu dr. Eduard Dabija şi dr. Mihaela Loghin, şi tipărită în bune condiţii grafice de Editura Stef din Iaşi, reprezintă o foarte utilă carte pentru toţi cei care utilizează arsenalul farmacoterapeutic actual în terapia bolilor cardiovasculare. Ea apare la zece ani după ce conf. dr. Ioan Bostaca a editat Dicţionarul de medicamente în cardiologie şi reflectă progresul în medicaţia cardiologică survenit în ultimul deceniu.Medicamentele sunt prezentate în ordine alfabetică iar, la fiecare, autorii au selectat datele esenţiale absolut necesare a fi cunoscute pentru utilizarea corectă, cât mai benefică pentru bolnavii cardiovasculari. În prefaţă, este citată afirmaţia cunoscută a unuia dintre cei mai mari cardiologi ai secolului XX, prof. dr. E. Braunwald, care, pe bună dreptate, spunea că „apariţia unei palete extraordinar de largi de medicamente cardiovasculare presupune prezentarea lor într-o lucrare mereu reînnoită – as fresh as a morning’s newspaper“
   Este bine-venită avertizarea pe care autorii o fac în debutul lucrării, atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi. Realizatorii acestei cărţi arată că toţi medicii trebuie să posede solide cunoştinţe de farmacologie referitoare la medicamentele prescrise, care să încludă date despre contraindicaţiile absolute şi relative, despre reacţiile adverse (inclusiv cele letale), precum şi despre posibilele interacţiuni farmacologice. Nu sunt omise nici indicaţiile obligatorii pentru pacient şi remarc faptul că autorii consideră raportul beneficiu/risc un element esenţial în aplicarea oricărei farmacoterapii. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe