Newsflash

Prof. dr. Mihai NECHIFOR


Contra relativismului

de Prof. dr. Mihai NECHIFOR - oct. 22, 2021

Inducerea ideii că vaccinul este un bine relativ, subminează campania de vaccinare și pune oamenii în pericol. CDC arăta ferm că vaccinurile anti-COVID sunt sigure și eficiente.

Neuroștiinţele în condiţii de pandemie

de Prof. dr. Mihai NECHIFOR - iun. 11, 2021

A doua ediţie a workshopului pe tema magneziului, neuroștiinţelor și nutriţiei („2nd Workshop on Magnesium, Neuroscience and Nutrition – în current COVID-19 pandemia”) s-a desfășurat online, în zilele de 28 și 29 mai a.c.

Bolile rare și medicamentele orfane

de Prof. dr. Mihai NECHIFOR - mar. 12, 2021

Deși în totalitatea lor, numeroasele boli rare afectează mai multe persoane decât o face cancerul, doar 5% dintre aceste boli beneficiază de tratament. Testarea unui medicament nou este îngreunată de numărul mic de bolnavi și de faptul că mulţi dintre aceștia sunt copii. Specialiștii propun însă soluţii.

Iluzia medicamentului perfect

de Prof. dr. Mihai NECHIFOR - ian. 15, 2021

Progresul fără precedent al știinţei și tehnicii a adus foarte multe lucruri bune pentru omenire, dar a și stimulat crearea de iluzii. Printre cele mai periculoase se numără ideea că putem vindeca orice boală, în orice stadiu s-ar afla bolnavul, precum și aceea că există medicamente perfecte.

Efectele adverse ale medicației anti-COVID

de Prof. dr. Mihai NECHIFOR - dec. 18, 2020

În contextul epidemiologic actual şi sub presiunea creșterii zilnice a numărului cazurilor de COVID-19 la nivel mondial, efectele adverse ale medicamentelor utilizate în terapia infecţiei cu SARS-CoV-2 au fost mai puţin discutate.

Utilizarea off-label a medicamentelor în contextul pandemiei de COVID-19

de Prof. dr. Mihai NECHIFOR - nov. 6, 2020

Actuala pandemie a adus din nou în atenţie utilizarea off-label a medicamentelor.

Magneziul, de la moleculă la terapeutică

de Prof. dr. Mihai NECHIFOR - nov. 14, 2012

Recent, în Mexic, a avut loc o importantă manifestare ştiinţifică internaţională privind implicaţiile magneziului în biologie şi medicină şi relaţiile complexe cu ceilalţi cationi. O relatare de la reuniune este semnată de dl prof. dr. Mihai Nechifor.

MAGNEZIUL de la cercetare la terapeutică

de Prof. dr. Mihai NECHIFOR - iul. 29, 2011

   Congresul European de Magneziu (EUROMAG 2011) de la Bologna, a fost una din manifestările ştiinţifice de un înalt nivel ştiinţific focalizate pe câteva domenii de mare interes fundamental şi clinic ale cercetării acestui cation. Lucrările prezentate au urmărit patru direcţii majore: implicaţiile magneziului în metabolismul lipidic şi cel glucidic; transporterii membranari ai magneziului şi substanţele ce acţionează selectiv la nivelul acestora; magneziul în patologia femeii şi a copilului; noi metode şi tehnici analitice pentru determinarea concentraţiei intracelulare a magneziului total şi a celui ionizat. (...)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe