Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Explicaţii obiective, sau ficţiuni literare?

   Sub egida UMF „Iuliu Haţieganu“ din Cluj-Napoca – în colaborare cu Centrul de Filosofie Aplicată de la Facultatea de Filosofie a Universităţii „Babes-Bolyai“, Cluj-Napoca, se va desfăşura, la 29 mai a.c., la Cluj, Atelierul multidisciplinar şi interuniversitar de Filosofie şi Antropologie medicală. Discuţiile vor fi focalizate pe aspecte considerate ca aparţin‚nd medicinii, dar care se află de fapt la confluenţa diferitelor specialităţi ce studiază omul (filosofia, psihologia, sociologia, antropologia, istoria, dreptul, teologia, literatura etc.). În acest context, lect. Univ. dr. Mihaela Ursa-Pop de la Departamentul de Literatură Comparată, Facultatea de Litere a UBB va susţine o prezentare intitulată „Fantasme materne între fiction şi non-fiction“. Prezentarea este concepută ca un pretext de dezbatere pe tema posibilităţilor de reprezentare a maternităţii în imaginarul de tip ficţional (mitologie, proză, poezie), dar şi în cel de tip ştiinţific (medical, filosofic, antropologic), care nu este – dec‚t la o privire superficială – lipsit de „invenţie” metaforică. Scopul investigării acestor reprezentări are o relevanţă antropologică evidentă: felul în care un anumit regim ficţional sau ştiinţific codifică în imagini maternitatea traduce în ce măsură acesteia i se acordă valoare pozitivă sau negativă, semnalează zonele de criză conceptuală şi poate constitui un indicator important în stabilirea politicilor sociale şi comunitare. (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.