Newsflash
ACTUALITATE Știri

Crucea Roșie Română are doi master educatori în prim-ajutor

de Florentina Ionescu - mar. 7 2024
Crucea Roșie Română are doi master educatori în prim-ajutor

Crucea Roșie Română are, de astăzi, doi master educatori în prim-ajutor. Numele lor sunt Georgiana Trandafir și doctor Florina Mindu.

Georgiana Trandafir și doctor Florina Mindu au absolvit cursurile Global First Aid Reference Center (GFARC) și pot instrui, la rândul lor, formatori de instructori de prim-ajutor, se arată pe o rețea socială

„Cum multă dedicare, altruism, dar și modestie, colegele noastre au pregătit, timp de 5 zile, 31 de formatori de instructori, împreună cu cei mai buni experți internaționali în domeniu: Jeffrey Pellegrino (Crucea Roșie Americană) și Sarah Witiw (Crucea Roșie Canadiană). Datorită pasiunii lor pentru primul ajutor, experienței și abilităților de buni comunicatori, cele două au intrat astfel în echipa de formatori experți internaționali ai GFARC (Global First Aid Reference Center)”, au precizat reprezentanții Crucii Roșii din țara noastră. 

Global First Aid Reference Center este instituția internațională de referință în prim-ajutor care are la nivel mondial 27 de formatori experți (master educators) în primul ajutor. Dintre aceștia, opt sunt din Europa. De acum, doi master educatori sunt în România. 

Crucea Roșie este principalul furnizor de cursuri de prim-ajutor, la nivel mondial. De astăzi, doctor Florina Mindu și Georgiana Trandafir vor putea livra cursuri de formare de formatori, nu doar în țară, ci și la nivel mondial. Scopul este mereu același: întărirea capacității Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, în vederea salvării de vieți omenești. 

Oportunitate unică 

„Mă simt onorată pentru că am fost selectată și invitată să fac parte din echipa de experți internaționali GFARC, acest lucru având loc pentru prima dată în România. Este o oportunitate unică prin care avem posibilitatea să formăm la un nivel înalt de profesionalism traineri de prim-ajutor. Vom disemina informații importante în salvarea de vieți, atât în România, cât și în celelalte țări unde s-a identificat o mare nevoie de a crește numărul de persoane instruite în prim-ajutor premedical”, a declarat dr. Florina Mindu. 

Această oportunitate de intra în echipa de experți internaționali în prim-ajutor vine cu o mare responsabilitate, spune Georgiana Trandafir:

„Primesc cu mândrie fiecare feedback de la cursurile de prim-ajutor pe care le țin, în momentul în care cursanții înțeleg importanța cunoașterii unor manevre minime de prim-ajutor, care au impact major în acționarea în situații limită. Această oportunitate de intra în echipa de experți internaționali în prim-ajutor vine cu o mare responsabilitate și cu dorința de a forma în continuare, la nivel mondial, oameni pregătiți în a livra cursuri de calitate, confom celor mai recente ghiduri în prim-ajutor. Este important să înțelegi că oricine poate fi un supererou, iar super-puterea sa să fie salvarea de vieți omenești.” 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe