Newsflash
Știri

Crucea Roșie: flashmob cu 50 de voluntari de Ziua Mondială a Resuscitării

de L. Budin - oct. 13 2023
Crucea Roșie: flashmob cu 50 de voluntari de Ziua Mondială a Resuscitării

În Piața Romană din Capitală, voluntarii vor efectua manevre de resuscitare pe manechine.

Crucea Roşie Română marchează Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale şi Ziua Mondială a Resuscitării printr-un eveniment special - un flash mob cu 50 de voluntari care vor efectua luni manevre de resuscitare pe manechine în Piaţa Romană din Capitală.

Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale este marcată la data de 13 octombrie iar Ziua Mondială a Resuscitării se marchează pe 16 octombrie.

Într-o lume din ce în ce mai afectată de fenomene extreme, cum ar fi cutremure, inundații, incendii de pădure şi alte calamităţi naturale, investiţia în educaţie şi pregătire devine imperativă pentru a minimaliza impactul acestor evenimente asupra comunităţilor. În această optică, Crucea Roşie Română acordă o atenţie deosebită instruirii şi pregătirii atât a voluntarilor săi, cât şi a populaţiei generale. Procesul de formare a voluntarilor este comprehensiv, cuprinzând cursuri, seminarii, exerciţii practice, simulări şi tabere de instruire. De asemenea, se desfăşoară cursuri specializate şi sesiuni de pregătire pentru publicul larg. Prin intermediul acestor iniţiative, în cursul anului 2022, nu mai puţin de 94.000 de persoane au participat la cursuri de pregătire în gestionarea dezastrelor, precum şi la cursuri de prim ajutor”, se arată într-un comunicat preluat de Agerpres.

În 2024, Crucea Roşie Română şi-a propus să intensifice programul de pregătire pentru intervenţia la dezastre a populaţiei. În parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din Italia va actualiza şi extinde baza de date a formatorilor voluntari la nivel naţional, aceştia urmând a disemina informaţii vitale în comunităţi. De asemenea, are în vedere formarea de echipe de voluntari specializaţi în Căutare şi Salvare Urbană.

Dezastrele naturale pot avea un impact devastator în viaţa oamenilor şi a comunităţilor noastre. Acţionând în mod responsabil şi învăţând cum să ne protejăm şi să-i ajutăm pe ceilalţi, putem face o schimbare reală. Cu educaţie şi pregătire, putem reduce riscurile dezastrelor naturale şi putem oferi o şansă suplimentară de supravieţuire pentru cei care au nevoie de ajutor”, a declarat Camelia Şucu, preşedintele Crucii Roşii Române, citată în comunicat. 

 


Notă autor:

Sursa foto: Facebook Crucea Roșie Română

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe