Newsflash
Cultură

Conferinţa Naţională de Fotografie 2024 are loc în aprilie

de Florentina Ionescu - apr. 8 2024
Conferinţa Naţională de Fotografie 2024 are loc în aprilie

15 fotografi cu peste 260 de ani de experienţă cumulată în domeniu vor urca pe scenă la cea de-a noua ediţie a Conferinţei Naţionale de Fotografie, între 20 şi 21 aprilie.

Portofoliile acestora includ de la fotojurnalism şi fotografie documentară la fotografie de sport extrem, automotive, de portret şi de eveniment sau fotografie de stradă. Nu vor lipsi autorii de proiecte de carte şi albume de fotografie, se arată într-un comunicat

Centrul de Comunicare Vizuală anunţă cea de-a noua ediţie a Conferinţei Naţionale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la Bucureşti. Conferința va marca un moment esenţial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din ţara noastră. 

Evenimentul este găzduit în premieră de Muzeul Naţional de Artă al României, în sala Auditorium, şi se desfăşoară sub patronajul Ministerului Culturii.

La CNF2024 vor fi pe aceeaşi scenă pentru prima dată în România unii dintre cei mai valoroşi fotografi români, recunoscuţi la nivel internaţional. 

Alex Gâlmeanu, Radu Sigheti, Petruţ Călinescu, Mihai Barbu, Marian Ilie, Cristina şi Cosmin Gârleşteanu, Adi Bulboacă, Daniela şi Marian Sterea, Robert Ghement, Irina Petrichei, Radu Chindriş şi Mihnea Turcu vor aduce pe scena conferinţei poveşti vizuale excepţionale, proiecte fotografice şi peste 260 de ani de experienţă cumulată în fotografie.

„Avem alături de noi profesionişti care au transformat fotografia în stil de viaţă, în călătorii, în ultramaraton sau în proiecte care transmit peste timp povesti incredibile. Sunt rare ocaziile în care există şansa să ascultăm prezentări de la o echipă atât de valoroasă şi variată de fotografi, oameni care inspiră şi sunt model pentru atât de mulţi dintre noi”, spune Petrică Tănase, organizator.

Formă de comunicare 

În era digitală, CNF2024 pune accent pe fotografie ca formă de comunicare şi susţine educaţia vizuală, invitând peste 120 de studenţi de la FJSC, UNARTE, UNATC şi UAUIM să participe activ. Prin dialog şi colaborare între generaţii de creatori, conferinţa vizează să impulsioneze comunitatea fotografică şi să celebreze rolul fotografiilor în cultura actuală.

Conferinţa aduce în faţa publicului şi lansarea unor evenimente conexe sub egida „Povești de festival”, expoziţii de fotografie dedicate Festivalului Internaţional George Enescu şi Festivalului Naţional de Teatru. Acestea vor fi prezentate în trei dintre cele mai importante centre culturale din capitală: Muzeul Naţional de Artă al României, Ateneul Român şi Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale, în perioada 12-21 aprilie sub patronajul Ministerului Culturii. 

Pentru înscrieri şi programul complet al conferinţei, accesaţi www.cnf.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe