Newsflash
Știri

Concurs de intrare la Programul de studii complementare pentru atestatul în Somnologie

de Dorina Novac - aug. 22 2022
Concurs de intrare la Programul de studii complementare pentru atestatul în Somnologie

Societatea Română de Pneumologie anunță că în acest an se va desfășura a noua ediție a concursului de intrare la Programul de studii complementare pentru obținerea atestatului în Somnologie.

Pregătirea teoretică și practică pentru obținerea atestatului de studii complementare în „Managementul general al tulburărilor respiratorii din timpul somnului”, cu structură modulară, va fi organizată în fiecare an, iar concursul de intrare la acest program de studii complementare va fi organizat în funcție de numărul de locuri disponibile.

concurs

„În conformitatea cu prevederile legislative, respectiv Ordinul ministrului sănătăţii nr. 418/2005 cu modificările și completările ulterioare, numărul de locuri este stabilit în funcție de capacitatea centrelor de pregătire de a prelua cursanți, capacitate dependentă de numărul total de lectori, de dotarea laboratoarelor și de posibilitatea acestora de a asigura o pregătire cu durata de 7 luni și jumătate. Asocierea Competență Somnologie – SRP / SSVNI este întâmplătoare (gândită pentru a reduce cheltuielile de deplasare a candidaților)”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Somnologia pediatrică, de interes pentru medicii tineri

Examenul se va desfășura în data de 19 septembrie 2022, în sistem online, la ora 14:00.

Acesta va consta într-o probă scrisă sub forma a 50 de grile cu răspuns unic din tematica somnologie (Grila din Respiratory Sleep Medicine, ERS Handbook 2012, pag 13-199; SleepMultiMedia Version 12.5; Principles and Practice of Sleep Medicine (Kryger'sSleepMedicine, 6th Edition).

Înscrierile se fac în perioada 8 august - 2 septembrie 2022.

Numărul maxim de candidați care pot fi acceptați la concursul de intrare în Programul de studii complementare pentru obținerea atestatului în Somnologie este de 45 de candidați cu dosare în regulă, în ordinea înscrierii.

Numărul de locuri pentru cei admiși la pregătirea din cadrul programul pentru obținerea atestatului, în urma acceptării dosarului și a promovării examenului, va fi de 35.

„Participanții la programul de atestat vor selectați în funcție de punctajul obținut la examen, în ordinea descrescătoare a punctajelor. Nota de promovare a examenului este 5,00. Candidații cu nota obținută la exament peste 5,00, dar care nu se numără între primii 35 admiși la pregătirea din cadrul Programului pentru obținerea atestatului în Somnologie în perioada 2022-2023, se pot înscrie la pregătirea din cadrul Programului pentru obținerea atestatului în Somnologie organizată în anul următor”, au precizat reprezentanții SRP.

Mai multe informații despre concursul de intrare la Programul de studii complementare pentru obținerea atestatului în Somnologie, AICI.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe