Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ciolacu: Sistemul de sănătate publică are finanţarea asigurată până la finalul anului

de Magdalena Tănăsescu - nov. 24 2023
 Ciolacu: Sistemul de sănătate publică are finanţarea asigurată până la finalul anului

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că sistemul de sănătate publică are finanţarea asigurată până la finalul anului, Executivul urmând să aloce 3,5 miliarde de lei pentru medicamente şi materiale.

 Afirmațiile primului-ministru, citate de Agerpres, au fost făcute în şedinţa de Guvern din data de 23 noiembrie.

„Tot astăzi, ne asigurăm că sistemul de sănătate publică are finanţarea asigurată până la sfârşitul anului! Alocăm astăzi 3,5 miliarde de lei pentru medicamente şi materiale sanitare, plus, săptămâna aceasta, 200 de milioane de lei pentru cheltuieli ale spitalelor şi săptămâna viitoare domnul ministru al Finanţelor va veni cu diferenţa pentru luna noiembrie, 196 de milioane”, a declarat Marcel Ciolacu.

Oficialul a precizat că Guvernul va aproba, prin memorandum, şi plăţile necesare pentru continuarea unor noi mari investiţii la Spitalul Clinic de Urgenţă din Timişoara şi Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe