Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ciolacu: E nevoie de o platformă comună pentru institutele de la Fundeni

de Magdalena Tănăsescu - apr. 8 2024
Ciolacu: E nevoie de o platformă comună pentru institutele de la Fundeni

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că Institutul Clinic Fundeni, Institutul „C.C. Iliescu” şi Institutul Oncologic Bucureşti (IOB) reprezintă priorităţi pentru investiţiile în Sănătate.

Potrivit șefului Executivului, aceste institute trebuie să se regăsească pe o platformă comună care să integreze costurile şi managementul. 

„Nu putem face sănătate performantă în clădiri de 65 de ani, este evident că sunt depăşite. Este evident că oricât ar investi statul sunt bani aruncaţi. Am văzut ce bani a investit Ministerul Sănătăţii în anul 2023 pentru un laborator dimensionat totuşi, care ar face faţă unei întregi platforme”, a afirmat Ciolacu, citat de Agerpres

 
Premierul a precizat, totodată, că și Spitalul Universitar de Urgenţă trebuie să reprezinte o prioritate pentru autorităţi.

„De fapt şi de drept, aici se face sănătate, la fel cum se face şi la Spitalul Universitar. De aceea şi Spitalul Universitar, în afară de faptul că se face sănătate şi produce viitorii medici, viitorii asistenţi medicali. Centrele universitare şi astfel de instituţii spitaliceşti cum sunt Fundeniul, Spitalul Universitar sunt priorităţi...Cred că trebuie să fie o coordonare mult mai clară între Primăria Generală, între spitale, între Ministerul Sănătăţii, între Guvern”, a transmis premierul.


Acesta a făcut o vizită de lucru la Fundeni, în contextul marcării Zilei Mondiale a Sănătăţii pe data de 7 aprilie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe