Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ciolacu: Guvernul aprobă joi deblocarea angajărilor pentru 8.000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială

de Magdalena Tănăsescu - ian. 11 2024
Ciolacu: Guvernul aprobă joi deblocarea angajărilor pentru 8.000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că Guvernul va aproba deblocarea angajărilor pentru aproape 8.000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială, astfel încât pacienţii să ajungă să beneficieze de servicii mai bune.

„Aşa cum am promis, deblocăm astăzi angajările pentru aproape 8.000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială! Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente şi infirmieri vor putea face rapid angajări”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, 11 ianuarie, în şedinţa de Guvern.

 

Potrivit premierului, bugetul Ministerului Sănătăţii este cu 40% mai mare faţă de anul trecut. 


„Ministerul Sănătăţii are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba de probleme financiare. De altfel, am alocat circa 6,6 miliarde lei cu care am închis datoriile pe anul trecut din sistemul sanitar, asigurând şi cheltuielile curente pe luna ianuarie - pentru medicamente şi servicii medicale. Însă, fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienţi, un plus de empatie şi de responsabilitate”, a precizat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe