Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI

Formare în Hepatologie

de Prof. dr. Liana Gheorghe - mar. 8 2024
Formare în Hepatologie

RoALD adresează tuturor celor interesaţi invitaţia de a participa la a 11-a ediţie a cursului Update on Hepatology.

        Cursul Update on Hepatology reprezintă un punct de întâlnire anual pentru vibranta comunitate de hepatologie din România. Evenimentul va avea loc între 21 și 23 martie a.c., la hotelul Crowne Plaza din București, și este organizat de Asociaţia Română pentru Afecţiuni Hepatice (Romanian Association for Liver Diseases – RoALD), Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie, Institutul Clinic Fundeni și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Tema cursului este „Hepatologia modernă: explorarea ghidurilor, implementarea inovaţiei medicale în practică și definirea strategiilor viitoare”.

        Programul știinţific include trei zile de experienţă știinţifică valoroasă, interactivitate și conectivitate naţională și internaţională, ce facilitează actualizarea cunoștinţelor, armonizarea și standardizarea activităţii practice de hepatologie în România.

        În decursul celor opt sesiuni plenare, cu contribuţia a 12 experţi internaţionali și peste 30 naţionali, organizatorii își propun să abordeze cele mai dinamice și provocatoare teme ale momentului în hepatologie. Participanţii vor avea ocazia să se familiarizeze cu cele mai recente ghiduri de bună practică în insuficienţa hepatică cronică acutizată, hipertensiunea portală semnificativă clinic, boala ficatului polichistic, afecţiunile hepatice întâlnite în cursul sarcinii și în hepatocarcinom. Sesiunea dedicată transplantului hepatic va aborda noi tendinţe și schimbări de paradigmă privind transplantul hepatic la pacienţii cu hepatocarcinom, boala hepatică asociată consumului de alcool sau insuficienţa hepatică cronică acutizată.

        O sesiune extinsă va aborda multidisciplinar scenariul pacientului cu boala ficatului gras asociat disfuncţiei metabolice, o entitate redefinită și întâlnită din ce în ce mai frecvent în practică. Specialiști de medicină primară, gastroenterologie, endocrinologie, boli de nutriţie și diabet, cardiologie vor încerca să unească verigile lanţului de îngrijiri medicale pentru acești pacienţi, într-o abordare holistică și multidisciplinară.

        Vor fi prezentate progresele înregistrate în managementul bolilor colestatice hepatice și progresele tehnologice în endo-hepatologie.

        Inteligenţa artificială și medicina de precizie în hepatologie beneficiază de o sesiune aparte. În cadrul său vor fi abordate subiecte precum terapia genică în bolile hepatice ereditare, utilizarea biomarkerilor, inteligenţa artificială în imagistica medicală a hepatocarcinomului, organoizii în medicina personalizată a bolilor hepatice cronice, dar și mecanismele și intervenţiile posibile pentru regresia fibrozei.

        Nu în ultimă instanţă, vor fi abordate bolile hepatice din perspectiva sănătăţii publice, subliniind valorile educaţiei medicale, ridicării gradului de conștientizare și importanţei screeningului și diagnosticului precoce atât în afecţiunile transmisibile, cât și în patologia metabolică sau asociată consumului de alcool.

Schimb de idei, perspective și experienţe

        Update on Hepatology este nu doar o ocazie de a învăţa și de a vă actualiza cunoștintele, ci și un forum interactiv unde veţi putea să vă împărtășiţi experienţele, să discutaţi dilemele clinice și să găsim soluţii împreună. Vom învăţa împreună din prezentarea celor mai dificile și provocatoare cazuri clinice, dezbătute cu participanţii și cu un panel de experţi. Încurajăm crearea de conexiuni în vederea unor colaborări de viitor între diverse centre medicale atât din ţară, cât și de peste hotare, cu scopul de a uniformiza practica medicală și de a aduce cunoștinţele și tehnicile de ultimă oră în practica curentă. Cursul este aliniat la standardele europene, fiind susţinut de European Association for the Study of the Liver (EASL) și European Society for Organ Transplantation (ESOT).

        Pentru a vă înscrie și participa la el vă rugăm să accesaţi pagina Societăţii Române de Hepatologie sau să ne contactaţi la adresele de e-mail www.roald.ro sau www.roaldliver@gmail.com. Educaţia medicală continuă este certificată prin 12 credite EMC.

În numele echipei Update on Hepatology,

Prof. dr. Liana Gheorghe

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe