Newsflash
Internaționale

China anunţă sfârşitul carantinei obligatorii la sosirea în ţară

de Dorina Novac - dec. 27 2022
China anunţă sfârşitul carantinei obligatorii la sosirea în ţară

China va pune capăt, pe 8 ianuarie, carantinei obligatorii la sosirea în ţară, ultima restricţie majoră din cadrul strictei sale politici sanitare denumite „zero COVID”.

Noua decizie intervine într-o perioadă în care China se confruntă însă cu o creştere bruscă a numărului de infectări după renunţarea la majoritatea restricţiilor sanitare la începutul acestei luni, scrie Agerpres.

carantina

Începând din ianuarie, doar un test COVID-19 cu rezultat negativ, realizat înainte cu cel mult 48 de ore, va mai fi cerut pentru a permite accesul pe teritoriul chinez, a precizat luni seară într-un aviz Comisia Naţională pentru Sănătate, o instituţie care deţine statutul unui minister al Sănătăţii.

Citește și: China a aprobat un vaccin anti-COVID administrat prin inhalare

China este singura mare economie a lumii care continua să impună la sosirea pe teritoriul său perioade de carantină ce afectau turismul, deşi durata acestora a fost redusă în ultimele luni.

În prezent, carantina constă în doar cinci zile petrecute la hotel, urmate de trei zile de monitorizare la domiciliu.

Comisia Naţională pentru Sănătate a declarat că nu mai consideră COVID-19 ca o „pneumonie”, ci ca pe o maladie contagioasă mai puţin periculoasă.

Potrivit autorităţilor chineze, această nouă clasificare sanitară nu mai justifică măsurile de carantină.

Comisia Naţională pentru Sănătate a evocat de altfel şi o reluare progresivă a călătoriilor în străinătate pentru cetăţenii chinezi, fără să prezinte însă un calendar al acestei măsuri. Doar deplasările din motive urgente erau până acum permise.

Graniţele ţării au rămas aproape complet închise pentru cetăţenii străini începând din 2020.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe