Newsflash
Știri

Centru de Suport Oncologic, inaugurat la Bucureşti

de L. Budin - iun. 15 2023
Centru de Suport Oncologic, inaugurat la Bucureşti

Asociaţia Sus Inima a inaugurat, la Bucureşti, un nou Centru de Suport Oncologic. Este a treia astfel de unitate din România, după cele deschise la Sibiu şi Timişoara.

Potrivit unui comunicat preluat de Agerpres, scopul acestor centre este de a sprijini persoanele cu diagnostic oncologic, punându-le la dispoziţie, în mod gratuit, navigatori oncologici, psihoterapie, second opinion, terapie prin artă, asistenţi sociali, oportunităţi de socializare, grup de sprijin, nutriţie.

Suntem foarte mândri să anunțăm deschiderea noului Centru de Suport Oncologic de la Bucureşti şi suntem recunoscători că avem posibilitatea să oferim sprijin prin specialiştii pe care i-am găsit şi persoanelor afectate de cancer din Capitală şi împrejurimi, la doi ani şi jumătate de când am inaugurat Casa Sus Inima Bucureşti, care oferă cazare gratuită persoanelor care vin la radioterapie şi chimioterapie din judeţele limitrofe”, a declarat Carmen Chindriş, directorul executiv al Asociaţiei Sus Inima.

Centrul de Suport Oncologic Sus Inima se află la patru minute de mers pe jos de Casa Sus Inima Bucureşti, inaugurată în noiembrie 2020 și situată pe strada Luigi Cazzavillan din Sectorul 1. Acolo sunt cazate, în mod gratuit, persoane cu diagnostic oncologic care fac radioterapie şi nu au unde să locuiască pe perioada tratamentului.

Prima Casă Sus Inima a fost inaugurată în anul 2019 la Sibiu.

În anul 2022, asociația respectivă a oferit, în cele două Case Sus Inima şi prin Centrul de Suport Oncologic din Sibiu, 4.385 de nopţi de cazare persoanelor cu diagnostic oncologic care fac radioterapie, 3.212 mese calde, 1.429 de sesiuni de terapie unu la unu, 64 de grupuri de suport, 24 de sesiuni de art-terapie, 30 de planuri de nutriţie, 48 de cazuri de second opinion. Asociația a îndrumat 660 de persoane prin navigator oncologic. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Sus Inima

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe