Newsflash
Știri

Ce spune medicul Mihai Craiu despre vaccinare anti-COVID la copii

de Dorina Novac - dec. 29 2020
Ce spune medicul Mihai Craiu despre vaccinare anti-COVID la copii

Medicul pediatru Mihai Craiu a menționat pe pagina pe care o administrează, „Spitalul Virtual pentru Copii”, că acum copiii nu pot fi vaccinați împotriva COVID-19, deoarece nu au fost finalizate studiile clinice pediatrice.

Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” a subliniat că acum când există peste 2 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în afara studiilor clinice (în SUA, UK, Canada și UE) a primit de mai multe ori intrebările „cum facem cu copiii?”, „când vor fi vaccinați copiii?”.

vaccinare copii
Sursă imagine: unsplash.com

„Răspunsul scurt este că acum nu pot fi, încă, vaccinați copiii, deoarece nu au fost finalizate studiile clinice pediatrice”, a scris dr. Mihai Craiu pe Facebook.

Medicul pediatru a precizat că Pfizer are în studiu peste 1.090 de copii cu vârstă între 12 și 16 ani, înrolați în ultimele 3 luni, iar Moderna a început să înroleze adolescenți de aceeași vârstă, din 10 decembrie.

Citește și: Dr. Mihai Craiu: Avem un copil cu COVID-19 la fiecare câteva ore

Conf. dr. Mihai Craiu a mai punctat că deși în SUA (populație de 17 ori mai mare decât România) au fost diagnosticați peste 1.8 milioane copii cu COVID-19, doar 8000 au făcut forme grave și au fost 172 decese.

„Copiii se îmbolnăvesc mai rar și fac forme ușoare de boală. Chiar dacă școlile sunt închise în unele zone, cazurile pediatrice sunt în creștere în SUA. Deci adulții necooperanți și transmiterea comunitară accentuată reprezintă principalul risc pentru copii, oriunde în lume!”, a explicat acesta.

Medicul a mai spus că până vor putea fi vaccinați copiii, „noi, adulții, trebuie să respectăm regulile, și să facem vaccinul când ne vine rândul”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe