Newsflash
Internaționale

CDC: recomandări adaptate pandemiei

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mar. 4 2022
CDC: recomandări adaptate pandemiei

Noile recomandări ale CDC indică faptul că doar 28% dintre cetăţenii americani trăiesc în zone în care este nevoie să poarte masca la interior.

faramascaAnterior, experţii Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) recomandau utilizarea măștilor la interior, din cauza riscului de transmitere foarte mare în comunitate.

Acum, pe baza numărului de spitalizări pentru COVID-19, a capacităţii spitalelor și a numărului de cazuri noi de infectări, experţii au hotărât modificarea acestei măsuri.

Conform noilor ghiduri, 70% din populaţia din SUA se regăsește într-o regiune cu niveluri scăzute sau moderate ale numărului de infecţii cu SARS-CoV-2.

Potrivit CDC, în zonele cu incidenţă moderată, cetăţenii sunt sfătuiţi să ceară sfatul medicului personal privind utilitatea purtării măștii, în funcţie de riscul individualizat.

În zonele cu incidenţă scăzută, nu există o recomandare de purtare a măștilor, iar în zonele cu incidenţă crescută a cazurilor de COVID-19, experţii recomandă purtarea măștii și la interior, inclusiv în școli. În continuare, CDC menţine recomandările de vaccinare și de administrare a dozelor booster.

Citiți și: Chirurgia electivă, amânată după infecţia cu Omicron


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2022/02/25/health/cdc-covid-metrics-mask-guidance/index.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe