Newsflash
Știri

Medicii SCJU Timișoara dau consultații într-un azil de noapte

de L. Budin - apr. 6 2023
Medicii SCJU Timișoara dau consultații într-un azil de noapte

Și rezidenți, și profesori vor examina starea de sănătate a persoanelor din instituție. Prin gestul lor, medicii voluntari celebrează și Ziua Mondială a Sănătății.

La data de 7 aprilie, 30 de medici cu specialități diferite, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, vor acorda consultații la Azilul de noapte „Pater Jordan”  -  un loc unde au oferit constant asistență medicală, se arată într-un comunicat.

caravana-scjut

La azilul care aparține Fundației Caritas, medicii voluntari vor face recomandări în specialitățile cardiologie, medicină internă, pneumologie, neurologie, oftalmologie și endocrinologie. Managerul Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, prof. Dorel Săndesc, onorează astfel  și invitația Ambasadei SUA și a American Councils for International Education, respectiv demersul acestora de a integra valorile voluntariatului și prieteniei, pe care le celebrează în luna aprilie  prin proiecte derulate în România. 

Conform American Councils, aprilie este luna voluntariatului, perioadă din an dedicată ajutorului necondiționat și faptelor bune făcute pentru ceilalți -  iar proiectul propus organizațiilor medicale se numește 4/4PentruPrieteni. 

Dincolo de simbolistica perioadei în care ne aflăm, medicii spun că își doresc foarte tare reclădirea comuniunii între pacienți și medici, afirmarea încrederii în actul medical și în buna intenție pe care orice medic o are pentru omul pe care îl îngrijește”.

În anul 2018, profesorul Dorel Săndesc stabilea programul  primei caravane medicale „Împreună pentru viață”, echipă organizată la nivelul  Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara de Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”.  La acea vreme, 30 de medici urcau spre Ineleț, un cătun izolat în Munții Cernei. Două zile, medicii au campat sau au dormit în mașini și au fost alături de oamenii locului. I-au consultat, au dăruit medicamente și orice ajutor de care aceștia au avut nevoie.

An de an, au mers apoi prin satele din Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Sibiu și Vâlcea. În pandemie,  echipa a devenit model pentru mulți medici din țară, prin acțiunile de vaccinare intensivă în localitățile greu accesibile și prin maratonul vaccinării de la Timișoara.

În aprilie 2023, caravana medicilor SCJUBPT se va afla în mijlocul comunităților din Delta Dunării și Săvârșin - Arad, cu aceeași nobilă intenție de a ajuta și de a îmbunătăți sănătatea semenilor”, se mai subliniază în comunicat. 

O fundație lansează Ghidul de însoțire a copilului în experiențe medicale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe