Newsflash
Știri

Campanie de prevenire a fumatului, susținută de DAS Deva

de L. Budin - mai 17 2023
Campanie de prevenire a fumatului, susținută de DAS Deva

Peste 300 de persoane din judeţul Hunedoara au fost diagnosticate anul trecut ca suferind de cancer bronhopulmonar, relevă datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Datele au fost făcute publice în contextul campaniei de prevenire a fumatului „Fii inspirat! Nu te apuca de fumat!”, care se derulează în judeţ până la sfârşitul lunii mai, informează Agerpres.

Acţiunea este dedicată adolescenţilor şi părinţilor acestora şi are ca scop creșterea gradului de conştientizare cu privire la impactul nociv pe care îl pot avea asupra sănătăţii consumul de tutun.

Cazurile noi de bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC) în județ au fost de trei ori mai mari faţă de cele înregistrate în 2021, în timp ce la sfârşitul anului trecut aproape 33.000 de hunedoreni se aflau în evidenţa medicilor specialişti cu boli cardiovasculare.

Campania de prevenire a fumatului se va derula până la sfârşitul lunii mai şi va fi susţinută şi de personalul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Deva, prin compartimentul de Asistenţă Medicală Comunitară, a informat instituţia administrativă.

În perioada campaniei, reprezentanţii DAS Deva vor distribui în şcolile şi cartierele din municipiu, dar şi la sediile serviciilor sociale, pliante şi alte tipuri de materiale informative cu mesaje antifumat şi recomandări care pun accent pe prevenirea consumului de ţigări şi a utilizării dispozitivelor electronice în rândul adolescenţilor, şi trag un semnal de alarmă asupra pericolului major pe care îl reprezintă fumatul pentru sănătate”, precizează instituţia.

Conform statisticilor naţionale, citate de DAS Deva, unul din patru copii începe să fumeze înainte de împlinirea vârstei de 15 ani, în timp ce unul din 12 liceeni fumează zilnic ţigări electronice.

În privinţa efectelor pe care consumul de tutun le are asupra sănătăţii, riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare este de până la 25 de ori mai mare în cazul persoanelor care fumează, se mai precizează. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe