Newsflash
Cultură

Campanie a UMF „Carol Davila”: Împreună pentru sănătatea copiilor

de Florentina Ionescu - iun. 2 2021
Campanie a UMF „Carol Davila”: Împreună pentru sănătatea copiilor

UMF „Carol Davila” din București și UNARTE vin în sprijinul micilor pacienți din clinicile de pediatrie și lansează campania „Împreună pentru sănătatea copiilor”, care debutează la Institutul Clinic Fundeni.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prin Fundația „Împreună pentru Educație și Sănătate”, și-a propus să dezvolte o serie de proiecte caritabile dedicate micilor pacienți , proiecte care vor fi incluse într-o amplă campanie de modernizare a clinicilor universitare de pediatrie - „Împreună pentru sănătatea copiilor”, se arată într-un comunicat remis redacției. 

campanie impreuna pentru sanatatea copiilor

Un prim proiect din cadrul acestei campanii va fi realizat împreună cu Universitatea Națională de Arte din București (departamentul de artă murală) și vizează redecorarea spațiului interior al secției de pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni din Capitală.

„Decizia înființării Fundației UMFCD, «Împreună pentru Educație și Sănătate» are ca bază fundamentală dezvoltarea, alături de o serie de parteneri din mediul de afaceri, cele științifice, culturale sau educaționale, a unor proiecte sustenabile menite să vină atât în sprijinul studenților noștri cât, mai ales, în cel al semenilor aflați în suferință, iar un astfel de proiect, precum cel ce va demara la Institutul Clinic Fundeni reprezintă doar un început al reconfigurării clinicilor noastre universitare, în special cele de pediatrie”, a declarat Rectorul UMF „Carol Davila” din București, prof. univ. dr. Viorel Jinga.

Totodată, coordonatorul acestui proiect, Prodecan al Facultății de Medicină din cadrul UMFCD, lector univ. dr. Ștefan Busnatu a precizat că:

„prin Fundația «Împreună pentru Educație și Sănătate» a Universității noastre am inițiat deja discuții cu parteneri externi în vederea achiziționării unor echipamente medicale necesare modernizării clinicii universitare de pediatrie de la I.C.Fundeni și sperăm ca , în cel mai scurt timp, să putem definitiva și implementa și acest proiect care, sper că va genera un plus de speranță în viața micilor pacienți aflați în diverse stadii de diagnostic și tratament”.

Altă perspectivă asupra imaginii spitalului

La rândul său, managerul I. C. Fundeni, prof. univ. dr. Anca Coliță, a ținut să sublinieze că „atât în nume personal, cât și în numele micuților noștri pacienți țin să le mulțumesc tuturor pentru această frumoasă inițiativă care, cu siguranță , va genera, prin cromatică și talentul studenților UNARTE, o altă perspectivă asupra imaginii de spital, una de poveste, pentru toți copiii internați în clinica noastră , dar și pentru cadrele medicale de aici, pentru că în definitiv, copilăria rămâne cea mai frumoasă poveste a vieții”. 

Lucrări de artă plastică 

Proiectul presupune execuția unor lucrări de artă plastică ce constau în crearea unor decorațiuni murale (tehnica acrilic), pe o suprafață de 70 de metri pătrați, și va fi realizat de un grup de 20 de studenți (anul II de studii) ai Facultății de Arte Decorative și Design ce vor fi coordonați de lector univ. dr. Epuraș Liviu, lector univ. dr. Mateiaș Bogdan și asistent univ. dr. Bărbieru Georgian.

„Prin asocierea cu UMFCD încercăm ca, prin acest frumos proiect să colorăm copilăria celor aflați în suferință, iar decorațiunea murală ce va fi realizată la Institutul Clinic Fundeni propune o incursiune în universul copilăriei, în care predomină accentele ludice și paleta cromatică cu colorit puternic, tonuri rafinate și calde, menite să ofere o oază de bucurie și speranță într-un spațiu dedicat vindecării”, a declarat Rectorul UNARTE, prof. univ. dr. Cătălin Bălescu.

Lucrările vor fi realizate în perioada 5 iulie - 23 iulie 2021, iar costul materialelor necesare implementării acestui prim proiect din cadrul Campaniei -„Împreună pentru sănătatea copiilor” vor fi suportate integral de managerul unei companii din județul Călărași, Ionel Lățcan care a precizat că:

„în limita posibilităților noastre am încercat să fim cât mai aproape de sistemul sanitar din România și de semenii noștri aflați în suferință, mai ales într-o perioadă atât de grea, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, perioadă pe care sper să o depășim cât mai repede, iar zâmbetul revenirii la normalitate să înflorească mai ales pe chipul copiilor noștri”.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe