Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București are în mediul online o serie de filmulețe intitulată „minutul de sănătate”.
Recent, în cadrul seriei MINUTUL DE SĂNĂTATE, prof. dr. Simin Aysel Florescu, medic primar boli infecțioase, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, le-a oferit internauților o serie de recomandări despre cum ne putem proteja eficient de gripă, ținând cont de faptul că sezonul rece practic bate la ușă.
Începând din acest an, prima săptămână a lunii octombrie este dedicată prevenţiei gripei în România, potrivit unui proiect de lege aprobat recent de Parlament, au atras atenția reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Unul dintre argumentele pentru inițiativa legislativă a fost faptul că, în anii 2023 şi 2024, Institutul Naţional de Sănătate Publică a declarat stare de alertă epidemiologică, reprezentând trei săptămâni consecutive de creştere a numărului de cazuri peste nivelul mediu din ultimii cinci ani.
Gripa poate avea evoluții grave, în special pentru copiii sub 5 ani, adulții peste 65 de ani și cei cu afecțiuni cronice. Vaccinarea antigripală rămâne cea mai eficientă metodă de protecție, cu o eficiență de 70-80%, se arată pe pagina de Facebook a ASSMB.
Mai multe informații utile despre gripă puteți afla de la dr. Simin Aysel Florescu din filmulețul de mai jos:
„Într-adevăr, este începutul sezonului gripal. Aș vrea să vă expun, pe scurt, măsurile de profilaxie a gripei. Gripa este o afecțiune care poate să evolueze extrem de grav. Evoluțiile severe pot fi înregistrate în special în grupele de risc, care înseamnă copii sub 5 ani și adulți peste 56 de ani și vârstnici. (...) Cea mai bună măsură de profilaxie împotriva gripei este vaccinarea. Noi, medicii infecționiști, în fiecare sezon sfătuim lumea să se vaccineze împotriva gripei. (...) Vaccinarea ne oferă o protecție foarte bună împotriva acestei boli”.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe