Newsflash
Știri

Cabinet de cardiologie pediatrică la INSMC, după o dotare Salvați Copiii România

de Florentina Ionescu - iul. 21 2022
Cabinet de cardiologie pediatrică la INSMC, după o dotare Salvați Copiii România

Medicii de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului (INSMC) „Alessandrescu-Rusescu” din București vor putea diagnostica problemele cardiace la copii cu mai multă acuratețe.

Organizația Salvați Copiii România anunță că dotează INSMC cu un ecograf performant și astfel deschide primul cabinet de cardiologie pediatrică din acest spital. 

Foto Salvati Copiii (2)

Organizația Salvați Copiii România dotează Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” cu un ecograf de ultimă generație, în valoare de 75.500 de euro, cu ajutorul căruia vor putea fi identificate malformațiile și problemele cardiace la copii.

Este primul aparat de acest fel, cu o valoare superioară de diagnostic, astfel încât tratamentul să poată fi instituit cât mai prompt, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Anual, în România se nasc aproximativ 1.000 de copii cu malformații cardiace congenitale, pentru mulți copii fiind decisivă intervenția chirurgicală cât mai rapidă, precizează Salvați Copiii România.

Din anul 2010, organizația a dotat 105 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 1.020 de echipamente vitale, investind peste 8.500.000 de euro. 

Foto Salvati Copiii (3)
Dr. Mihai Craiu (în centru)

Până la sfârșitul anului 2022, Salvați Copiii va dota cel puțin 55 de unități medicale cu echipamente performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 30.000 de copii, se mai arată în comunicat.

ecograf performant

În Ambulatoriul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” se efectuează anual peste 60.000 de consultații medicale, pentru zeci de mii de copii veniți din toată țara. Copiii au parte de examinări medicale, investigații complexe și analize necesare diagnosticării, recomandării tratamentului necesar și evaluării ulterioare a pacienților.

Dotarea cabinetului de cardiologie cu un ecograf performant reprezintă un sprijin major pentru activitatea Compartimentului de cardiologie pediatrică și pentru desfășurarea completă a activității medicale specifice.

La INSMC sunt îngrijiți și internaţi copii în stare criticǎ cu diverse afecţiuni ce țin de neurologie pediatrică, genetică medicală, pneumologie pediatrică, gastroenterologie pediatrică, oftalmologie pediatrică, endocrinologie pediatrică, dermatologie pediatrică, psihiatrie pediatrică, psihologie, hematologie. 

Foto Salvati Copiii

Ce spun medicii de la INSMC

Medicul Salwa Addilami este un vechi colaborator al Organizației Salvați Copiii România, în cadrul căreia a activat ca voluntar pentru programul de sprijinire și asistență umanitară a copiilor refugiați.

„Azi, începem o nouă etapă, în care sunt fericită că pot oferi o șansă copiilor cu probleme cardiace. Până anul acesta nu exista cardiolog pediatru în INSMC, eu am venit din luna ianuarie și odată cu ecograful potrivit vom începe activitatea completă. Până acum funcționam cu ecograful din camera de gardă,  care nu este dedicat pentru cord și care are sondă pentru adulți”, povestește dr. Salwa Addilami, medic cardiolog pediatru în cadrul INSMC.

Totodată, doctorul Mihai Craiu a ținut să precizeze că și copiii pot suferi afecțiuni cardiace, de aceea este importantă depistarea lor precoce.

„Acest aparat face diferența dintre opinie și certitudine, astfel de echipamente de nouă generație cum este cel primit de la Organizația Salvați Copiii putând să influențeze traiectoria sănătății și a vieții copilului cu probleme cardiace. Nu este de ocolit faptul că și copiii pot suferi afecțiuni cardiace, iar numărul acestora este în creștere în țara noastră în contextul pandemiei, dar și al numărului mare de copii născuți prematur”, a declarat conf. dr. Craiu Mihai, medic primar pediatru INSMC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe