Newsflash
ACTUALITATE Știri

Biroul OMS pentru România: „Sprijinim o mai bună susținere a alăptării la locul de muncă”

de Florentina Ionescu - aug. 1 2023
Biroul OMS pentru România: „Sprijinim o mai bună susținere a alăptării la locul de muncă”

Copiii alăptați la sân au șanse mai bune să nu fie subponderali, supraponderali sau să sufere de obezitate. Ei sunt mai puțin predispuși la diabet, pe parcursul vieții, arată statisticile.

Biroul de țară al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru România a transmis un mesaj pe o rețea socială, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Alăptării (marcată în perioada 1-7 august). 

Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân, în 2023 

Peste 500 de milioane de femei care lucrează nu au acces la ajustările și facilitățile necesare alăptării, spun experții din cadrul OMS. De aceea, este nevoie ca decidenții să stabilească o legislație mai bună privind concediul de maternitate și să se creeze spații de lucru favorabile alăptării. 

„În acest an, în cadrul Săptămânii Mondiale a Alăptării 2023, sprijinim o mai bună susținere a alăptării la locul de muncă. Alăptarea la sân oferă beneficii vitale pentru sănătatea copilului și are efecte benefice pe tot parcursul vieții, ceea ce face ca societățile - și forța de muncă - să fie mai sănătoase pe viitor. Dar știați că, în prezent, peste o jumătate de miliard de femei care lucrează nu au acces la ajustările și facilitățile necesare alăptării?”, au transmis reprezentanții Biroului OMS pentru România. 

Urmăriți în această săptămână pagina de Facebook World Health Organization Office for Romania: 

„Pe parcursul acestei săptămâni, vom urmări modul în care angajatorii și factorii de decizie politică pot lucra împreună pentru a stabili o legislație mai bună privind concediul de maternitate și pentru a crea spații de lucru favorabile alăptării. Urmăriți-ne în continuare!”

Mesajul biroului OMS: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe