Newsflash
Internaționale

BioNtech va solicita aprobarea vaccinului său pentru copiii de 5-11 ani

de Dorina Novac - sept. 13 2021
BioNtech va solicita aprobarea vaccinului său pentru copiii de 5-11 ani

BioNTech va solicita aprobarea vaccinului său anti-COVID, dezvoltat în comun cu gigantul farmaceutic american Pfizer, pentru utilizare la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Anunțul a fost făcut de directorul executiv al BioNTech, Ozlem Tureci, scrie dpa.

BioNTech

„În săptămânile următoare vom transmite rezultatele studiului nostru pe copiii de 5-11 ani autorităților din întreaga lume și vom solicita aprobarea acestui vaccin pentru aceste grupe de vârstă, și aici, în Europa”, a precizat Tureci pentru revista Der Spiegel.

Ozlem Tureci a menționat că compania, cu sediul în Mainz, vestul Germaniei, a început să pregătească producerea vaccinului pentru copii, care este același cu cel utilizat pentru adulți, dar va fi administrat în doze mai mici.

Compania germană BioNTech evaluează în prezent date privind copiii mai mici, cu vârsta de doar șase luni, rezultatele urmând să fie prezentate până la sfârșitul anului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe