Newsflash
Internaționale

BioNTech şi Regeneron avansează în dezvoltarea unui medicament pentru cancerul pulmonar

de Dorina Novac - mar. 9 2022
BioNTech şi Regeneron avansează în dezvoltarea unui medicament pentru cancerul pulmonar

BioNTech şi Regeneron şi-au extins activitatea asupra unui medicament pentru cancer pulmonar, au anunţat, marți, cele două companii.

BioNTech a declarat că şi-a extins colaborarea strategică cu Regeneron pentru a dezvolta candidatul BNT116 al platformei FixVac a companiei, în combinaţie cu Libtayo (Cemiplimab), un inhibitor PD-1, în cancerul pulmonar nonmicrocelular (NSCLC) în stadiu avansat, scrie Agerpres.

cancer pulmonar

În conformitate cu termenii acordului, companiile intenţionează să desfăşoare în comun studii clinice pentru a evalua această combinaţie asupra unor populaţii diferite de pacienţi cu NSCLC în stadiu avansat.

Companiile intenţionează să dezvolte colaborarea începând cu faza 1/2 a studiilor clinice în cadrul tratamentului de primă linie în NSCLC în stadiu avansat.

Citește și: Update în diagnosticul cancerului pulmonar

În conformitate cu termenii acordului, BioNTech şi Regeneron vor împărţi în mod egal costurile de dezvoltare în cadrul studiilor clinice.

În plus, în baza unui acord separat, BioNTech intenţionează să conducă şi să susţină financiar un studiu clinic de fază 1 (LuCa-MERIT-1) pentru evaluarea combinaţiei dintre BNT116 şi Libtayo pe subpopulaţii ulterioare cu NSCLC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe