Newsflash
ACTUALITATE Știri

Bilanțul conferinței „The Dietitian” în 2023: peste 200 de nutriționiști, dieteticieni și pasionați de nutriție

de Florentina Ionescu - nov. 27 2023
Bilanțul conferinței „The Dietitian” în 2023: peste 200 de nutriționiști, dieteticieni și pasionați de nutriție

„The Dietitian”, prima conferință acreditată cu puncte de Educație Medicală Continuă pentru Dieteticieni (EMCD), s-a desfășurat recent la Cluj-Napoca.

„The Dietitian” a adus împreună peste 200 de nutriționiști, dieteticieni și pasionați de nutriție din întreaga țară și peste 10 speakeri, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Organizată de Asociația Dieteticienilor din România, în colaborare cu Colegiul Dieteticienilor din România prin intermediul Colegiului Teritorial al Dieteticienilor din județul Cluj, conferința a abordat tema „Comunicarea - Ingredient cheie în practica dietetică”. 

Evenimentul a reunit specialiști și studenți din domeniul nutriției, oferind o platformă pentru schimbul de idei, dezbaterea subiectelor de actualitate și îmbogățirea cunoștințelor în ceea ce privește comunicarea eficientă în practica dietetică. 

Un nucleu de dieteticieni bine pregătiți 

„Cred cu tărie că am reușit să transmitem sentimentul că doar uniți putem forma un nucleu de dieteticieni bine pregătiți care aduc schimbări pozitive durabile în stilul de viață al pacienților și comunităților și că relația empatică și asertivă dintre dietetician și pacient este cheia succesului în intervențiile nutriționale. Suntem extrem de încântați de succesul conferinței «The Dietitian» și de participarea activă a tuturor celor implicați în acest eveniment deosebit. Am observat o dorință puternică de a învăța și de a împărtăși cunoștințe între profesioniști, ceea ce ne-a confirmat importanța consolidării comunității dieteticienilor din România”, a declarat dr. Laura Gavrilaș, nutriționist-dietetician și președinte al Asociației Dieteticienilor din România. 

Pe parcursul conferinței la care au participat peste 200 de specialiști din întreaga țară, subiectele abordate au fost diverse și relevante pentru practica zilnică a dieteticienilor, inclusiv strategii de comunicare eficiente în intervențiile nutriționale, principii de comunicare în educația nutrițională comunitară, abordarea grupurilor cu nevoi specifice și modalități inovatoare de comunicare în mediul online.

„Țin să mulțumesc mult pentru emoția asta uriașă deoarece mesajul zilei a fost că vrem să fim bine pregătiți pentru pacienții și societatea noastră și facem demersuri solide în acest sens”, a declarat Anca Ignat, nutriționist-dietetician, speaker în cadrul evenimentului. 

Comunicarea în practica dietetică

„Acest eveniment a dat startul unei unei noi etape din evoluţia profesiei de dietetician în România. După peste 10 ani de eforturi susţinute depuse de dieteticieni, profesia noastră dobândeşte în sfârşit recunoaşterea cuvenită. Participarea activă și interesul manifestat de toți cei prezenții la conferinţa «The Dietitian» ne-au confirmat dorința reală de a îmbunătăți comunicarea în practica dietetică, atât în relaţia directă cu pacientul, cât şi în media sau în cadrul echipei multidisciplinare”, a adăugat Laura Grecu, președinte al Colegiului Teritorial al Dieteticienilor din Cluj. 

Sursa foto: PR

Conferința „The Dietitian” a avut o listă impresionantă de vorbitori invitați care au contribuit semnificativ la diversitatea și calitatea discuțiilor, printre care: 

  • Anca Ignat-Sâncrăian - nutriționist-dietetician; 
  • Andreea Cristea - CEO și fondator al MPR Agency; 
  • Sigina Pop - nutriționist-dietetician; 
  • Irina Mateieș - medic primar Medicină de familie, nutriționist-dietetician;
  • Georgiana Ispas – nutriționist-dietetician, PhD student la Cluj School of Health, FSPAC; 
  • Nicoleta Tupiță - nutriționist-dietetician, manager nutriție și comunicare internă (puteți citi aici un interviu acordat de Nicoleta Tupiță pentru „Viața Medicală”); 
  • Alina Forray - asist. univ., PhD(c) UMF Cluj-Napoca; 
  • Mădălina Ungur - nutriționist-dietetician; 
  • Diana Porumb - nutriționist-dietetician; 
  • Adina Rusu – nutriționist-dietetician; 
  • Oana Dumitrașcu – nutriționist-dietetician. 
Sursa foto: PR

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe