Varianta actualizată a hărții start-upurilor care activează în Sănătate, în România și Republica Moldova, a fost prezentată ieri, la București, în cadrul unui eveniment organizat de FreshBlood.
FreshBlood este o organizație nonguvernamentală care susține inovația în sănătate, prin faptul că reușește să conecteze și să „împrietenească” inovatorii cu oamenii-cheie și resursele de care au nevoie, oferindu-le inovatorilor feedback și mentorat.
Un astfel de program din portofoliul ONG-ului FreshBlood este Hubvantage. Despre beneficiile programului acesta am stat de vorbă ieri cu Adriana Dunca, head of projects în cadrul FreshBlood, care a venit la București special pentru evenimentul de prezentare a hărții start-upurilor din HealthTech, din România și Republica Moldova.
Prin intermediul programului Hubvantage „Am reușit să oferim mentorat specific pentru nevoile start-upurilor. Pe lângă acest lucru, anul trecut ne-am dat seama că ei [inovatorii] au foarte mare nevoie, pe lângă mentori, de contacte de la key people, adică stakeholderi relevanți din domeniul sănătății. Multe start-upuri ajung la un nivel unde au nevoie de legături – ori în spitale, ori în diferite instituții – ori de la cineva mai avansat, iar acești key people nu sunt tot timpul în programul nostru de mentorat, dar au 20 de minute sau o oră ca să ofere start-upurilor ajutor specific”, ne-a declarat Adriana Dunca (foto).
În opinia sa, start-upurile care se înscriu în programul Hubvantage au numeroase beneficii: „Noi am reușit să construim o comunitate de oameni care ajută oameni. Spuneam astăzi că în spatele fiecărui fondator de start-up este, de fapt, o persoană care pleacă de la o problemă personală. Sau de la o problemă care are o miză personală”.
Start-upurile din domeniul Sănătății care vor să se înscrie în programul Hubvantage trebuie să fie early stage, să aibă până în trei ani de existență, a explicat Adriana Dunca:
„În fiecare an publicăm criteriile de eligibilitate pe pagina dedicată programului Hubvantage: freshblood.ro/hubvantage. Ne dorim să lansăm programul Hubvantage 2025, cel mai probabil, la începutul lunii martie. În general, până acum, criteriile au fost: start-upul să aibă cel puțin doi fondatori; să fie cu focus pe MedTech sau Digital Health, start-upul să aibă minim un an experiență. În rest, oamenii să fie deschiși, să vrea să colaboreze. Noi îi așteptăm cu drag!”.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe