Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Beneficiile implantului cohlear la copiii cu autism

de Dr. Diana Andronache - ian. 14 2022
Beneficiile implantului cohlear la copiii cu autism

Restabilirea auzului prin implant cohlear în cazul copiilor cu TSA poate fi utilă în dezvoltarea abilităţilor de limbaj, îmbunătăţind interacţiunile sociale, arată un nou studiu.

3_1Potrivit rezultatelor, 73% dintre copiii incluși în studiu au folosit în mod constant implantul cohlear pe tot parcursul zilei, iar dintre aceștia, 45% au dezvoltat o anumită înţelegere a cuvintelor rostite, fără indicii vizuale.

De asemenea, în 86% dintre cazuri, părinţii au raportat îmbunătăţirea abilităţilor sociale după implantare. Majoritatea copiilor din studiu au fost diagnosticaţi cu tulburare de spectru autist după implantarea cohleară.

Diagnosticul după implantare este probabil corelat cu vârsta fragedă la care cei mai mulţi au primit implantul și cu dificultatea stabilirii unui asemenea diagnostic în condiţiile pierderii semnificative a auzului.

Citiți și:Tratamentul minim-invaziv al anevrismelor


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2021/12/211223143039.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe