Newsflash
Știri

Avionul SMURD a zburat mii de kilometri în câteva ore pentru a salva trei bebeluși

de Dorina Novac - dec. 15 2021
Avionul SMURD a zburat mii de kilometri în câteva ore pentru a salva trei bebeluși

Echipajul aeronavei SMURD Cessna Citation V a îndeplinit, marți, cu succes trei misiuni solicitante, executate contra cronometru, pentru salvarea a trei bebeluși aflați în stare critică.

Prima misiune SMURD a fost executată pe ruta Târgu Mureș - Budapesta, pentru salvarea vieții unui bebeluș în vârstă de doar 11 zile, diagnosticat cu malformație arterio-venosă de venă Galen.

Nou-născutul a fost preluat și transferat de urgență în capitala Ungariei.

SMURD

„Imediat după finalizarea misiunii din Ungaria, colegii noștri au fost solicitați la Oradea, pentru a ajuta la salvarea vieții unui al doilea bebeluș, diagnosticat cu afecțiuni pulmonare grave, pe care l-au preluat și transferat pe calea aerului, în câteva zeci de minute, la o unitate spitalicească din Sibiu”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență

Potrivit sursei citate, în timp ce se pregăteau să decoleze câtre București, dispeceratul SMURD a redirecționat aeronava către Craiova.

Un al treilea bebeluș avea nevoie să ajungă de urgență la București, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate. Micuțul, diagnosticat cu afecțiuni pulmonare grave, a fost transferat în 30 de minute în capitală, unde a fost predat în siguranță echipelor medicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe