Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI

Et in Moinești ego

de Dr. Virgil RĂZEŞU - aug. 4 2023
Et in Moinești ego

Cea de a XVIII-a ediţie a „Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moinești” a avut loc în perioada 13-15 iulie.

Dedicată unei teme generoase de dezbatere, intitulată „Abordarea multidisciplinară în patologiile medico-chirurgicale. Provocări și controverse actuale”, cea de a XVIII-a ediţie a „Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moinești”, derulată în perioada 13-15 iulie 2023, a confirmat înscrierea sa în bunele tradiţii ale manifestărilor știinţifice de certă valoare. 

Deschiderea oficială s-a desfășurat sub semnul adoptării ca membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știinţă din România a prof. dr. Adrian Cotîrleţ. Acest eveniment reprezintă recunoașterea unanimă a realizărilor sale profesionale și manageriale și încununarea eforturilor de a realiza o unitate medicală reprezentativă pentru medicina românească. Au subliniat semnificaţiile acestui eveniment membri ai Academiei Oamenilor de Știinţă, ai Academiei de Știinţe Medicale, ai Uniunii Medicale Balcanice, reprezentanţi ai medicinei din Israel și Statele Unite, ca și ai universităţilor de medicină din ţară și din Chișinău și profesioniști aparţinând unor centre medicale de prestigiu ale ţării.

În cadrul sesiunii inaugurale au fost susţinute mai multe conferinţe de larg interes, bine primite de asistenţă, precum: „Healthy food, fresh air, environment & water for brain development” (prof. dr. Alexandru-Vlad Ciurea, București), „Nerve transfer for restoring elbow flexion in brachial plexus palsy” (prof. dr. Teodor Stamate, Iași), „Schimbarea de paradigmă în bolile infecţioase” (prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, București), „Noutăţi tehnologice în chirurgia minim invazivă a cancerului esofagian toracic” (prof. dr. Silviu Constantinoiu, București) și „Chirurgia în era inteligenţei artificiale” (prof. dr. Eugen Târcoveanu, Iași).

Ședinţe operatorii transmise live

Manifestarea a inclus mai multe ședinţe operatorii efectuate de mari maeștri ai chirurgiei noastre, în echipă cu specialiștii Spitalului Moinești, transmise live. Programul reuniunii, deosebit de dens, rezervat atât medicilor, cât și asistenţilor medicali, s-a desfășurat în mai multe săli, prilejuind trecerea în revistă a unei experienţe deosebit de valoroase de nivel naţional, precum și a marilor probleme și provocări ale medicinei mondiale actuale.

Ca vechi și constant participant la reuniunile de la Moinești, îmi exprim satisfacţia și nu mai puţin admiraţia faţă de acei profesioniști de certă valoare, care înţeleg să fie, înainte de toate, mesageri ai progresului și binelui pentru semenii lor.

Prin constanţă și participare, prin seriozitatea demer­sului informativ, cât și prin ambianţa de înţelegere și colaborare, de înalt umanism și dorinţă de progres, manifestarea tradiţională de la Moinești se înscrie, neîndoielnic, printre reușitele activităţii știinţifice naţionale și nu numai, pentru care organizatorii și realizatorii merită toate felicitările și urările de a continua.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe