Un articol publicat recent pe site-ul Medscape, care reia date mai vechi privind supradiagnosticarea cancerelor tiroidiene, a prilejuit o nouă discuţie pe această temă.
Pe parcursul ultimelor câteva luni, conducerea CMR a propus opiniei publice câteva idei noi în materie de malpraxis. Am analizat toate aceste propuneri și dorim să facem câteva precizări.
Pentru a rezolva această problemă, privind scrierea corectă a teremenului, e necesară o incursiune în regulile de ortografie și pronunție ale limbii române și ale sistemului medical internațional.
Efectul vaccinului gripal asupra COVID-19 este explicat atât din punct de vedere biologic, cât și social.
Populaţia României cu vârste de peste 6 luni are suficient iod în organism. Este unul dintre motivele pentru care administrarea de iodură de potasiu este inutilă.
După vaccinarea cu a patra doză, creșterea nivelului de anticorpi antiproteină S este la fel de importantă ca la vaccinările precedente. Astfel, potenţiala protecţie faţă de boală este certificată.
Testul Bolam afirmă că „dacă un medic atinge standardul considerat ca rezonabil observat printre colegii cu aceeași opinie medicală, nu poate fi considerat că este neglijent”.
După vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID, creșterea titrului de anticorpi anti-proteină S este impresionantă. La fel, și scăderea lui ulterioară. Ce semnificaţii are acest lucru?
Formularea noilor măsuri pentru combaterea pandemiei propuse de noul guvern induce ideea că tot ce s-a făcut până acum în acest sens a fost greșit și că autorităţile nu au acţionat corect și onest.
Vaccinarea obligatorie a fost instituită oficial în Ţările Române, devenite România, prin Constituţie! În subsidiar, întrebarea este: cine stabilește dacă vaccinarea este obligatorie sau nu?
Titrurile de anticorpi sunt mai mari după administrarea vaccinului de la Moderna față de vaccinul Pfizer-BioNTech.
Am publicat de curând în Viaţa Medicală un articol despre faptul că endocrinologii sunt printre cei mai fericiţi medici. Medscape mai aduce un argument...
Aparent, între cele două un există nicio legătură. Și, cu toate acestea, întrucât testarea nivelului de anticorpi poate ghida unele măsuri importante, ea există.
Revista Andrology a publicat în această lună un articol știinţific ce are ca temă principală disfuncţia erectilă și în care se poate vedea asocierea acesteia cu infecția COVID-19.
SARS-CoV-2 ar putea acţiona ca un factor declanșator pentru dezvoltarea unei dereglări rapide autoimune și/sau autoinflamatorii.
Revista JAMA a publicat zilele trecute un articol extrem de instructiv referitor la nivelul de anticorpi neutralizanţi în diferite situaţii clinice legate de COVID-19. Esenţa acestui articol este de fapt valoarea vaccinării anti-SARS-CoV-2.
Profesorul Florin Mihălţan, ca pneumolog, a scris în numărul din 26 februarie al ziarului un articol important, dar care mi s-a părut puţin pesimist.
Se știe de peste 25 de ani că persoanele cu niveluri crescute de IgA secretorii sunt mai rezistente la infecţii respiratorii. Se mai știe că valorile sIgA sunt dependente de estrogeni.
Studii efectuate în ultimii mai bine de zece ani nu au evidenţiat nicio legătură între vaccinuri și apariţia leucemiei. Cazuri de leucemie nu s-au înregistrat nici în trialurile recente pentru descoperirea unui vaccin împotriva COVID-19.
România ar trebui să includă cât mai rapid în legislaţie infecţia cu SARS-CoV-2 ca agent biologic determinant al unei boli profesionale, așa cum UE a făcut deja.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe