Newsflash

Dr. Nicoleta van Gelder


Parteneriate medico-culturale pentru prevenirea cariei dentare

de Dr. Nicoleta van Gelder - feb. 25, 2022

Finlanda derulează din 2010 un proiect ce recunoaște impactul benefic al artei și culturii asupra bunăstării și sănătăţii generale, inclusiv a celei dentare.

Consimţământul informat al pacientului minor adolescent în stomatologia pediatrică

de Dr. Nicoleta van Gelder - mar. 26, 2021

Pentru tratarea pacienţilor minori este necesară obţinerea acordului părinţilor. Uneori, însă, medicul se confruntă cu situaţii care impun o altă abordare.

Mituri și greșeli nutriționale în prevenția cariei dentare

de Dr. Nicoleta van Gelder - feb. 12, 2021

Igiena orală și alimentaţia influenţează procesul de cariogeneză și/sau de remineralizare dentară, prin absenţa, respectiv prezenţa benefică a mineralelor și a nutrienţilor carioprotectori.

Relaţia dintre sănătatea orală și infecţia cu SARS-CoV-2

de Dr. Nicoleta van Gelder - dec. 24, 2020

Din păcate și de neînţeles, măsurile privind igiena și sănătatea orală lipsesc din planul menit să prevină transmiterea SARS-CoV-2 și apariţia complicaţiilor prin această infecţie.

Ce fel de Stomatologie... pe pandemie?

de Dr. Nicoleta van Gelder - nov. 27, 2020

Pentru cei mai optimiști medici din Stomatologia Pediatrică, cei care încă mai cred în valoarea stenică a provocărilor pandemice, este timpul să reflecteze asupra protocoalelor de îngrijire zilnică.

Mergem sau nu la dentist?

de Dr. Nicoleta van Gelder - mar. 27, 2020

În aceste vremuri în care chiar și banalul strănut este suspectabil și interpretabil prin grila COVID-19, și eu, de profesie medic dentist, sunt îndreptăţit să caut informaţii și răspunsuri clare și sigure la întrebările care îl frământă pe orice stomatolog din lume: ce trebuie să fac acum pentru mine și pentru pacienţii mei?

Criza analgosedării la preșcolari, vârful aisbergului de nevoi stomatologice neglijate

de Dr. Nicoleta van Gelder - feb. 21, 2020

Între lipsa prevenției cariei dentare și lipsa serviciilor acreditate și decontate de analgosedare se află nimeni altcineva decât copiii noștri preșcolari.

Efectele neglijenței stomatologice asupra copilului

de Dr. Nicoleta van Gelder - ian. 10, 2020

Comportamentul copiilor este modelat atât de exemplul personal al părinților, cât și de semnalele pe care le transmite sistemul social, politic și economic prin felul în care setează prioritățile. Cel puțin până acum, prevenția problemelor dentare nu pare a fi printre ele.

Caria dentară precoce, efectul lipsei programelor de prevenţie

de Dr. Nicoleta van Gelder - oct. 4, 2019

De ce este importantă problema prevenţiei și monitorizării cariei la copii? Poate fi ea rezolvată doar de Medicina dentară pediatrică?

Copiii, posibile victime ale medicamentelor cu zahăr

de Dr. Nicoleta van Gelder - sept. 6, 2019

Indiferent de durata administrării lor, medicamentele lichide pediatrice care conţin zahăr cresc riscul apariţiei cariilor în rândul copiilor cu boli cronice.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe