Newsflash

Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ


„Implementarea îngrijirii centrate pe persoană necesită lideri puternici”

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - mai 31, 2024

Îngrijirea centrată pe persoană poate avea rezultate mai bune în ceea ce privește vindecarea pacienţilor. Însă pentru ca acest concept să poată fi implementat cu succes, trebuie urmaţi mai mulţi pași, spune prof. dr. Martin Persson.

Consecințele malnutriției la pacienții cu tumori maligne

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - sept. 22, 2023

Malnutriția reprezintă o situație frecvent întâlnită la pacienții oncologici. Proporția celor afectați variază între 20 și 70%,în funcție de localizarea și stadiul bolii.

Dezechilibre metabolice în afecțiunile oncologice

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - sept. 6, 2023

Metabolismul pacienților oncologici este influențat de substanțele secretate de celulele tumorale sau de către celulele imune și de cerințele energetice crescute, mai ales în cazul unui aport alimentar inadecvat.

Progresele radioterapiei, ecouri transatlantice

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - mai 26, 2023

Societatea Română de Radioterapie și Oncologie medicală a organizat în perioada 5-6 mai, la Cluj-Napoca, cea de-a șasea ediţie a conferinţei „Best of ASTRO” România.

Viziune, coeziune, acţiune - premise ale creșterii calității îngrijirilor oncologice

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - nov. 11, 2022

Octombrie a fost bogat în manifestări știinţifice cu profil oncologic. Un bun prilej pentru medici să analizeze aspecte care ţin de practica clinică, alături și de reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi.

Nutriţia și efectele anticancer

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - oct. 7, 2022

Profesioniști din nouă ţări s-au reunit la cea de-a doua ediţie a Conferinţei OncoHub desfășurată în perioada 21-23 septembrie, la Brașov.

Practica medicală după doi ani de pandemie

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - sept. 23, 2022

„Zilele Viaţa Medicală online powered by MedicHub” au ajuns la a treia ediţie. Evenimentul din 15-16 septembrie a reunit lideri de opinie din lumea medicală românească.

Învăţând să îngrijim

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - aug. 26, 2022

„Learning to care” este sloganul ESO, organizaţie non-profit înfiinţată acum 40 de ani în Italia, o importantă resursă de educaţie medicală de calitate, gratuită, și o investiţie în oameni și în viitor.

Scanarea cu lumină albă în cancerul de col uterin

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - mai 20, 2022

Un spital din România a fost dotat cu un dispozitiv medical non-invaziv care utilizează lumină albă pentru a detecta substanţele chimice și modificările fizice celulare caracteristice cancerului de col uterin.

Vindecând cu graţie

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - ian. 28, 2022

Antrenamentul în tehnicile de chirurgie a sânilor reprezintă doar o foarte mică parte din pregătirea unui chirurg. Acest lucru trebuie să se schimbe, pentru ca noile tehnici să devină mai disponibile, spune profesorul Lynda Wyld, chirurg oncoplastician.

Radioterapia poate aduce beneficii și pentru cazurile avansate de cancer pulmonar

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - dec. 3, 2021

Radioterapia cu doze mari poate fi utilizată pentru a prelungi supravieţuirea fără progresie a bolii pentru persoanele cu cancer pulmonar avansat atunci când terapia sistemică nu a oprit complet creșterea sau răspândirea metastazelor, arată un nou studiu.

Colaborarea interdisciplinară, cheia în tratamentul cancerului de sân

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - nov. 26, 2021

Despre de-escaladarea tratamentului în cancerul de sân și despre cât de important este să înţelegem care sunt informaţiile necesare colegilor din echipa multidisciplinară, ne vorbește președintele EUBREAST, într-un interviu în exc

Cancerul mamar la bărbaţi

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - oct. 29, 2021

Chiar dacă 99% dintre cancerele de sân apar la femei, merită să rămânem vigilenţi și în cazul bărbaţilor, pentru că și ei pot fi afectaţi de această patologie a glandei mamare.

Depistarea precoce, o condiţie pentru un prognostic optimist în cancerul mamar

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - oct. 15, 2021

Supravieţuirea în cancerul mamar a început să se îmbunătăţească în anii ,80, ca urmare a depistării sale mai precoce și a perfecţionării mijloacelor de tratament.

Noutăţi în tratamentul cancerului mamar

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - oct. 8, 2021

Congresul anual al Societăţii Europene de Oncologie Medicală (ESMO), desfășurat între 16 și 21 septembrie, a adus noutăţi cu privire la tratamentul bolilor oncologice, inclusiv al cancerului de sân.

Ajustarea terapiei în cancer

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - sept. 24, 2021

Progresele tehnologice apărute în ultimii ani au stat la baza unui exerciţiu de imaginaţie, proiectând posibile schimbări în diagnosticul și tratamentul patologiei oncologice.

Cancerul de col uterin, un dușman ce poate fi învins

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - ian. 29, 2021

România deţine un record nedorit în Europa în ceea ce privește cancerul de col uterin, fiind pe primul loc atât ca incidenţă, cât și ca mortalitate, cu valori de patru ori mai mari decât media ţărilor Uniunii Europene.

Nu toate inovaţiile sunt benefice sistemului medical

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - ian. 15, 2021

Evoluţia domeniului medical este continuă, însă progresul se realizează prin investiţii de timp și bani. Noile tehnici de diagnostic și tratament sunt mai costisitoare și pot deveni astfel o adevărată povară pentru sistemul de sănătate. Despre acest subiect, dar și despre altele, am discutat cu dr. Joseph Imperato.

Multidisciplinaritatea în viaţa medicală

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - nov. 20, 2020

Timp de două zile, specialiști de top s-au reunit și au oferit informaţii știinţifice la zi în cadrul primei ediţii a evenimentului anual „Zilele Viaţa Medicală”.

Radiaţiile ionizante în tratamentul cancerului pulmonar

de Dr. Monica-Emilia CHIRILĂ - nov. 13, 2020

Radioterapia este un tratament local cu aplicabilitate în toate stadiile cancerului pulmonar. Ea poate fi și combinată cu un tratament general, precum chimioterapia.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe