Îngrijirea centrată pe persoană poate avea rezultate mai bune în ceea ce privește vindecarea pacienţilor. Însă pentru ca acest concept să poată fi implementat cu succes, trebuie urmaţi mai mulţi pași, spune prof. dr. Martin Persson.
Malnutriția reprezintă o situație frecvent întâlnită la pacienții oncologici. Proporția celor afectați variază între 20 și 70%,în funcție de localizarea și stadiul bolii.
Metabolismul pacienților oncologici este influențat de substanțele secretate de celulele tumorale sau de către celulele imune și de cerințele energetice crescute, mai ales în cazul unui aport alimentar inadecvat.
Societatea Română de Radioterapie și Oncologie medicală a organizat în perioada 5-6 mai, la Cluj-Napoca, cea de-a șasea ediţie a conferinţei „Best of ASTRO” România.
Octombrie a fost bogat în manifestări știinţifice cu profil oncologic. Un bun prilej pentru medici să analizeze aspecte care ţin de practica clinică, alături și de reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi.
Profesioniști din nouă ţări s-au reunit la cea de-a doua ediţie a Conferinţei OncoHub desfășurată în perioada 21-23 septembrie, la Brașov.
„Zilele Viaţa Medicală online powered by MedicHub” au ajuns la a treia ediţie. Evenimentul din 15-16 septembrie a reunit lideri de opinie din lumea medicală românească.
„Learning to care” este sloganul ESO, organizaţie non-profit înfiinţată acum 40 de ani în Italia, o importantă resursă de educaţie medicală de calitate, gratuită, și o investiţie în oameni și în viitor.
Un spital din România a fost dotat cu un dispozitiv medical non-invaziv care utilizează lumină albă pentru a detecta substanţele chimice și modificările fizice celulare caracteristice cancerului de col uterin.
Antrenamentul în tehnicile de chirurgie a sânilor reprezintă doar o foarte mică parte din pregătirea unui chirurg. Acest lucru trebuie să se schimbe, pentru ca noile tehnici să devină mai disponibile, spune profesorul Lynda Wyld, chirurg oncoplastician.
Radioterapia cu doze mari poate fi utilizată pentru a prelungi supravieţuirea fără progresie a bolii pentru persoanele cu cancer pulmonar avansat atunci când terapia sistemică nu a oprit complet creșterea sau răspândirea metastazelor, arată un nou studiu.
Despre de-escaladarea tratamentului în cancerul de sân și despre cât de important este să înţelegem care sunt informaţiile necesare colegilor din echipa multidisciplinară, ne vorbește președintele EUBREAST, într-un interviu în exc
Chiar dacă 99% dintre cancerele de sân apar la femei, merită să rămânem vigilenţi și în cazul bărbaţilor, pentru că și ei pot fi afectaţi de această patologie a glandei mamare.
Supravieţuirea în cancerul mamar a început să se îmbunătăţească în anii ,80, ca urmare a depistării sale mai precoce și a perfecţionării mijloacelor de tratament.
Congresul anual al Societăţii Europene de Oncologie Medicală (ESMO), desfășurat între 16 și 21 septembrie, a adus noutăţi cu privire la tratamentul bolilor oncologice, inclusiv al cancerului de sân.
Progresele tehnologice apărute în ultimii ani au stat la baza unui exerciţiu de imaginaţie, proiectând posibile schimbări în diagnosticul și tratamentul patologiei oncologice.
România deţine un record nedorit în Europa în ceea ce privește cancerul de col uterin, fiind pe primul loc atât ca incidenţă, cât și ca mortalitate, cu valori de patru ori mai mari decât media ţărilor Uniunii Europene.
Evoluţia domeniului medical este continuă, însă progresul se realizează prin investiţii de timp și bani. Noile tehnici de diagnostic și tratament sunt mai costisitoare și pot deveni astfel o adevărată povară pentru sistemul de sănătate. Despre acest subiect, dar și despre altele, am discutat cu dr. Joseph Imperato.
Timp de două zile, specialiști de top s-au reunit și au oferit informaţii știinţifice la zi în cadrul primei ediţii a evenimentului anual „Zilele Viaţa Medicală”.
Radioterapia este un tratament local cu aplicabilitate în toate stadiile cancerului pulmonar. Ea poate fi și combinată cu un tratament general, precum chimioterapia.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe