Newsflash
Știri

Atenţie la alimentaţia din vacanţă!

de Cristina GHIOCA - iul. 9 2021
Atenţie la alimentaţia din vacanţă!

Debutul sezonului estival aduce cu sine și creșterea numărului de cazuri de enterocolită, pentru că mâncărurile se alterează mult mai rapid din cauza căldurii, atrage atenţia dr. Elena Ciupercă, medic gastroenterolog.

enterocolite

În general, în aproximativ 70% dintre cazuri, enterocolita apare ca urmare a consumului de apă sau de alimente contaminate, subliniază medicul.

        Pentru a se evita o eventuală îmbolnăvire în concediu, dr. Elena Ciupercă a făcut și o serie de recomandări. Între ele se numără evitarea alimentelor sensibile, dar și consumul așa-numitelor produse „universale” (orez, paste, cartofi, iaurt), dintre care se pot alege acelea tolerate de organismul fiecărei persoane în parte.

        O altă recomandare vizează alcătuirea unei truse de călătorie de urgenţă, care poate să conţină săruri de rehidratare, probiotice, chiar și un tratament pentru enterocolită recomandat de medic și, bineînţeles, soluţie dezinfectantă. De asemenea, este de preferat ca oamenii să consume doar apă îmbuteliată, să nu încerce chiar toate preparatele culinare locale – întrucât este posibil ca stomacul să nu reacţioneze bine la condimente noi – și să evite pe cât posibil mâncarea stradală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe