Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Sindroame asociate cu anticorpii antifosfolipidici (4)

Viața Medicală
Acad. Constantin POPA marţi, 9 decembrie 2014

  Toubi şi colab. au descoperit imunoreactivitate aPL pentru 53/96 – 55% din pacienţii cu LES cu manifestări ale SNC, comparativ cu 20/100 – 20% din pacienţii LES fără astfel de manifestări. În acest studiu, s-au efectuat examinări IRM pentru 53 de pacienţi cu manifestări SNC şi 33 din ei au prezentat leziuni hiperintense, interpretate ca fiind „sugestive pentru vasculopatie“. Anomaliile IRM au fost observate mai frecvent la pacienţii cu imunoreactivitate aPL comparativ cu cei fără. Anumiţi pacienţi din cei cu anomalii decelate IRM au prezentat crize convulsive sau tulburări psihiatrice, însă nu şi AVC. Acest lucru sugerează faptul că în anumite cazuri, manifestările neurologice legate de aPL pot fi urmarea unei interacţiuni aPL-fosfolipide la nivel cerebral, în timp ce în cazul altora, caracteristica patogenică subiacentă poate fi trombotică. (…)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.