Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

ORCHESTRA MONDIALĂ A MEDICILOR – Concert de binefacere –

Viața Medicală
M. K. vineri, 29 ianuarie 2010

Ideea creării primei Orchestre Mondiale a Medicilor (World Doctors Orchestra) a luat naştere în 2007*, din iniţiativa prof. dr. Ştefan Willich, medic cardiolog, director al Institutului de Medicină Socială al Spitalului universitar „Charité“ din Berlin. Graţie acestui medic german, el însuşi violonist, Orchestra Mondială a Medicilor a susţinut primul său concert la 4 mai 2008, într-una din sălile Filarmonicii din Berlin. (...)

Patru sute de medici muzicieni din douăzeci de ţări au aderat la Orchestra Mondială a Medicilor şi parte dintre ei se produc periodic în concerte de binefacere din diverse colţuri ale lumii, cheltuielile de călătorie şi cazare fiind suportate de ei înşişi.
     Cel mai recent concert al Orchestrei Mondiale a Medicilor (alcătuită de această dată din optzeci de muzicieni din două- sprezece ţări: Marea Britanie, SUA, India, Polonia, Elveţia, Rusia, Armenia etc. – (din păcate nu încă şi din România!) a avut loc la 17 ianuarie la Erevan, fiind organizat de Ministerul Culturii şi de Ministerul Sănătăţii din Armenia, cu sprijinul Filarmonicii de Stat.
     Programul zilei a fost alcătuit din lucrări de mare popularitate din creaţia compozitorilor Alexandr Harutyunyan (Arutinian), P. I. Ceaikovski şi Ludwig van Beethoven.
     Solistul invitat a fost violonistul Serghei Khachatryan (25 de ani) din Germania, originar din Armenia, laureat al mai multor concursuri internaţionale, printre care celebru este Concursul Internaţional „Reine Elisabeth“ de la Bruxelles. El cântă pe o vioară Stradivarius 1708.
     Cele o mie trei sute de locuri ale Sălii „Aram Haciaturian“ din Erevan au fost vândute cu mult înainte de evenimentul acesta, beneficiile acestui concert de binefacere fiind destinate organizaţiei nonguvernamentale „Să salvăm copiii cu handicap mintal“.
     Asemenea concerte de binefacere vor fi susţinute de Orchestra Mondială a Medicilor şi pe alte meridiane, în ţări precum Thailanda, China ş.a.
 
*Orchestra Medicilor din România, care poartă, după cum se ştie,
numele celui care a înfiinţat-o, „Ermil Nichifor“, a depăşit cinci
decenii de existenţă. Liderul acestei formaţiuni care ne oferă de mai multe ori pe an neuitate seri muzicale cu un bogat şi variat repertoriu, este dl conf. dr. Mircea Penescu, concertmaestru. (Red.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.