Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Studenții și ONG-urile

Viața Medicală
Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN vineri, 7 octombrie 2016
    Numărul 29 al periodicului Optimism, editat de Fundația Baylor Marea Neagră, abordează subiecte actuale în medicină, dar prezintă și opinii ale unor specialiști în legătură cu dezvoltarea studenților la psihologie și a celor care vor trata pacienți cronici. Dr. Laura Giurgiu, profesor la Facultatea de Psihologie de la Constanța, vorbește, într-un interviu, despre rolurile psihologului clinician și modul cum pot fi dezvoltate abilitățile interumane ale studenților la psihologie prin practică. În acest sens, dr. Giurgiu a reamintit că colaborarea cu ONG-urile învață studenții să lucreze în grupurile și comunitățile defavorizate, dezvoltându-și abilitățile pro-sociale.
    Într-un alt articol, dr. Rodica Mătușa atrage atenția asupra faptului că medicii nu trebuie să își piardă umanitatea, în goana spre certificări și diplome, pe parcursul carierei. Pacienții trebuie în primul rând ascultați, iar aspectul pecuniar al meseriei de medic ar trebui să fie mult mai puțin important.
    În revistă se mai discută și despre noul tratament al infecției cu virusul hepatitic C și despre beneficiile stimulării senzoriale în cazul persoanelor cu dizabilități.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.