Newsflash
Apariții editoriale

Studenții și ONG-urile

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - oct. 7 2016
Studenții și ONG-urile
    Numărul 29 al periodicului Optimism, editat de Fundația Baylor Marea Neagră, abordează subiecte actuale în medicină, dar prezintă și opinii ale unor specialiști în legătură cu dezvoltarea studenților la psihologie și a celor care vor trata pacienți cronici. Dr. Laura Giurgiu, profesor la Facultatea de Psihologie de la Constanța, vorbește, într-un interviu, despre rolurile psihologului clinician și modul cum pot fi dezvoltate abilitățile interumane ale studenților la psihologie prin practică. În acest sens, dr. Giurgiu a reamintit că colaborarea cu ONG-urile învață studenții să lucreze în grupurile și comunitățile defavorizate, dezvoltându-și abilitățile pro-sociale.
    Într-un alt articol, dr. Rodica Mătușa atrage atenția asupra faptului că medicii nu trebuie să își piardă umanitatea, în goana spre certificări și diplome, pe parcursul carierei. Pacienții trebuie în primul rând ascultați, iar aspectul pecuniar al meseriei de medic ar trebui să fie mult mai puțin important.
    În revistă se mai discută și despre noul tratament al infecției cu virusul hepatitic C și despre beneficiile stimulării senzoriale în cazul persoanelor cu dizabilități.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe